BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.396,85
HABER /  DÜNYA

Boğaz değil baraj manzaralı

Başbakan Erdoğan öncülüğünde köylerden şehre göçün önüne geçmek maksadıyla başlatılan projeyi örnek alan Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Boğ...

Abone ol

Başbakan Erdoğan öncülüğünde köylerden şehre göçün önüne geçmek maksadıyla başlatılan projeyi örnek alan Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Boğazköy Muhtarlığı, yapacağı büyük yatırıma start verdi. 150 dönümlük eski meraya kurulacak tripleks köy evleri 100 milyon liraya mal olacak.
Kısa bir süre önce yeşil alan, ticaret alanı ve yolların oluşturulması için çalışmalara başlanan bölgede, Boğazköy barajı manzaralı binalar yükselecek. Meradan konut alanına dönüştürülerek valilikten onay alınan 150 dönümlük alana 181 köylü tek tip evler yapacak. İnegöl’ün en genç muhtarı olan Boğazköy Muhtarı Salih Tekin, projenin yaklaşık 100 milyon değerinde olduğunu ifade etti.
Köyde bazı evlerin baraj havzasında kalması üzerine yeni bir yerleşim alanına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Tekin, “Bu durumu eski Kaymakamımız Durmuş Gençer ile paylaşmıştık. Valiliğe de bunu aktardık. Köyümüzdeki 6 hane ile daha sonradan istimlak edilen 3 hane için köyde ev yapacak arsa bulunamadı. Yeni bir köy yerleşim alanı açmak durumunda kaldık. Bunu kurumlar uygun gördü. 2,5 yıldır uğraştığımız projede sona gelmiş bulunmaktayız” dedi.
Arsa yerlerinin tespitine başlandığını anlatan Tekin, “Ölçümleri yapılıyor. 181 arsamızın projesi bitti, Valimiz onayladı. Boğaz köyü kütüğüne kayıtlı olan kişilere tapularını 2 ay içerisinde dağıtmak istiyoruz. Hak sahiplerinin evlerini yapabilmeleri için yol çalışmalarını da başlattık. İnşallah en kısa sürede bitirip köy halkımıza teslim etmek istiyoruz. Burası 150 dönümlük mera arazisiydi. Burayı mera vasfından çıkardık. Zaten çok kullanılmayan ve zemini çok sağlam bir alandı. İnşaat için 3 kat izni veriliyor. Projemiz 181 arsa, 2 ticari alan, sağlık evi, cami ve parktan oluşuyor. Projemizi Bursa’da bir şehir plancısına yaptırdık. 450’şer metrekare arsalar var. Belki buraya bir kooperatif de kurulabilir. Proje masrafları olarak biner lira para topladık. Ancak 450’şer metrekarelik arsaların değeri komisyon tarafından belirlenecek. Çok yüksek bir fiyat olacağını düşünmüyoruz. Köy halkımızın ödeyeceği vadelerde yapıp yerleri teslim etmek istiyoruz. Projenin benzerini Hamzabey ve Yenişehir Koyunhisar köyü yaptı. Ama barajdan dolayı en güzel manzaralı proje bizim projemiz" diye konuştu.
(İHA)