BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,84
ALTIN 2.400,96
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kuzu'dan Kılıçdaroğlu'na mertlik çağrısı

CHP'nin 29 Ekim resepsiyonuna katılmama kararına AK Parti'li Burhan Kuzu tepki göstererek bir tavsiyede bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA-
CHP’nin 29 Ekim resepsiyonuna katılmayacağı yönündeki açıklama AK Parti’de büyük tepkiye neden oldu.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Kılıçdaroğlu’nun parti içinde sorunlar yaşandığı için geri adım attığını ileri sürerek, “Bunu söyledim, ama parti içinde sıkıntılar var. Bunu ileriye bırakalım dese daha mertçe, doğru yaklaşım olur” dedi.

CHP’nin Köşk resepsiyonuna uygulayacağı boykotu yanlış bulan Kuzu’nun partililere bir tavsiyesi de var:

“CHP bu resepsiyona gitmeli, süreci normalleştirmek için gitmeli. Hem ülkede gerilim var diyor hem de gerilime körükle gidiyor. Böyle olmaz”

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, “Türbanı biz çözeceğiz” açıklamasından sonra “Ortaöğretimde de serbest bırakılacak mı? Çalışma hayatında ne olacak” soruları gündeme getirildi CHP bu sorulara doyurucu yanıtlar alamadığı gerekçesiyle geri adım attı. 29 Ekim resepsiyonuna da türban nedeniyle katılım olmayacağı açıklaması bu tavrın tuzu biberi oldu.

CHP’nin türbanla ilgili geldiği nokta AK Partili Kuzu’nun tepkisini çekti. AK Parti’nin türbanı kamusal alan da serbest bırakma veya ortaöğretime indirme gibi bir projesi programı bulunmadığını, bunları CHP’nin çıkardığını belirterek şunları söyledi:
“Kılıçdaroğlu bu lafı etti, arkasında durmak istiyor, duramıyor. Çünkü parti içinde ciddi sorunlar var. Kılıçdaroğlu, “Bunu söyledim, ama parti içinde sorunlar var. Bunu ileriye bırakalım” dese bu daha mertçe, daha doğru bir yaklaşım olur. Bunu anlarız parti içinde olur.”

KUZU’DAN CHP’YE TAVSİYE

CHP’nin Köşk resepsiyonuna uygulayacağı boykotu yanlış bulan Kuzu’nun partililere de bir tavsiyesi oldu. Kuzu, “CHP bu resepsiyona gitmeli, süreci normalleştirmek için gitmeli. Hem ülkede gerilim var diyor hem de gerilime körükle gidiyor. Böyle olmaz” dedi.

Muhalefet partisi eski halinden kurtulup ciddi anlamda demokrat, sosyal demokrat bir parti olmak istiyorsa bu kısır tartışmaları bitirmesi gerek yoksa ömür billah muhalefete mahkum kalırlar.