BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.472,06
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekillerin gözü Gandi'de

CHP'li milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 29 Ekim Resepsiyonu için parti kararını bekliyor

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin Çankaya Köşkü'ndeki 29 Ekim Resepsiyonu'na katılmayacağını açıklamasının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, "29 Ekim'e daha çok var' diyerek resepsiyona katılabileceklerinin sinyalini verdi. CHP milletvekilleri ise parti kararına uyacaklarını ifade ediyor.

Meclis'te gazetecilerin konuya ilişkin görüşlerini sorduğu CHP'li vekiller, genel merkezden açıklama beklediğini aktardı. Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, "Resepsiyonda ithal et bulunduğu için katılmayacağız. Böyle bir ortamda ithal et ikram edilecekse, ithal et yemeye gidemem ki. Yerli et olursa düşünürüz. Bir protesto yok, daha zaman var. Parti yönetimi henüz karar almadı." dedi.

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay ise şunları söyledi: "29 Ekim'e katılma kararını genel başkan verecek. Parti, genel başkanının alacağı karar doğrultusunda hareket eder. Bir iletişim kopukluğu var mı bilemiyorum? İnce, grup başkanvekilimiz katılmayacağız diyorsa herhalde genel merkezle bir görüşme yapılmıştır ki böyle bir açıklama yapılmıştır. Neticede İnce'nin söylediği noktada oluruz diye düşünüyoruz."

CHP İzmir milletvekili Ahmet Ersin de, "Partinin kararına bağlı. Sanmıyorum genel başkan bir açıklama yaptı. Parti yönetimi ne karar verecekse o karara uyacağız." ifadelerini kullandı.