BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.402,99
HABER /  DÜNYA

Kuzey Irakın ABDli konukları

Kandil peşmergeler tarafından kuşatıldı. Bölgede ilginç bir trafik yaşanıyor.

Abone ol

Irak’ın kuzeyinde bölgesel yönetim, terör örgütü PKK’nın yuvalandığı Kandil Dağı etrafındaki sıkı önlemlerini sürdürüyor.
     
Kandil Dağı çevresinde kurulan kontrol noktalarında sıkı önlemler alınırken, peşmergeler bölgedeki yeni uygulama kapsamında araçları aramadan geçiriyor.

PKK'ya gıda ve erzak kesildi
     
Dağlık alana giden araçları kontrol eden peşmergeler, silah ve cephane kadar ilaç ve erzak transferine de kısıtlama getirerek, terör örgütü PKK’nın ikmal yollarını kesmeyi planlıyor.
     
Kandil Dağı eteklerindeki Çoman kasabasının Asayiş Müdürü Ahmet Mustafa, bölgede çok sıkı önlem aldıklarını söyledi.
     
Mustafa, bölgeden Kandil’deki kamplara kesinlikle geçiş olmadığını ifade ederek, "Burada çok ciddi önlemler aldık. Bu taraftan hiçbir şekilde gıda ve erzak geçmesine izin vermiyoruz. Bize kesin emir var; bölgeye hiç kimse geçirilmeyecek ve geçirmiyoruz" diye konuştu.
     
Amerikalı komutanlar PKK için Kuzey Irak'ta

IRAK'taki çok uluslu gücün komutanı General David Petraeus’un özel temsilcisi general Michael D. Barbero ve beraberindeki heyet, Kuzey Irak’a giderek, bölgesel Kürt hükümetinin Başbakanı Neçirvan Barzani ile PKK’ya karşı alınacak önlemleri görüştü.
     
Mesut Barzani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi’ne bağlı Kurdistan TV başta olmak üzere bölgedeki Kürt televizyonları görüşmeye geniş yer ayırdı.

Kurdistan TV, görüşmede son günlerde Türkiye ile Irak arasında yaşanan sorunların karşılıklı çıkarların korunması ve saygı temelinde barışçıl ve diyalog yoluyla çözüme kavuşturulması gerektiğinin açıklandığını bildirdi.
  
Görüşmede, Son dönemlerde Irak ile Türkiye arasında yaşanan kriz, PKK konusu ve yaşanan sorunun çözümü konularının da tartışıldı. Toplantıda Kürt yönetimin PKK’ya karşı nasıl önlemler anılacağı, sorunların karşılıklı çıkarlar temelinde korunması ve diyalog yoluyla çözüme kavuşturulması gerektiği belirtildi.