BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.474,68
HABER /  DÜNYA

Kuzey Irak'a tüm uçuşlar iptal! Yasağa uymayan tek ülke

TÜRKİYE'den Kuzey Irak'a yapılan uçuşlar artık yok. Başbakan Binali Yıldırım son dakika kararı duyurdu ve Erbil Süleymaniye uçuşlarının iptal olduğunu söyledi. Bağdat'ın kararına uymayan tek havayolu kurumu da Almanlar'ın Lufthansa şirketi oldu.

Abone ol

IRAK merkezi yönetiminin aldığı karar doğrultusunda Kuzey Irak'a uçuşlar durduruldu. Başbakan Binali Yıldırım son dakika açıklamayla 'şakamız yok' diyerek Türkiye'den Süleymaniye ve Erbil'e uçuşların iptal edildiğini açıkladı.

Uçuş yasağına sadece Almanya havayolu şirketi Lufthansa uymuyor.

Bağdat merkezi yönetimi Kuzey Irak'a uluslarası uçuşları yasaklarken sadece yurt içi uçuşlara izin vereceğini duyurmuştu. Alınan karar doğrultusunda Türk Hava Yolları, AtlasGlobal ve Pegasus tarafından Erbil ve Süleymaniye'ye yapılan uçuşların gerçekleştirilemeyeceği kaydedildi.

BAŞBAKAN : ŞAKAMIZ YOK
Başbakan Binali Yıldırım'da Türkiye'den Erbil ve Süleymaniye'ye yapılan tüm uçuşların iptal edildiğini duyurdu. Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi: "Bugün saat 18.00 itibarıyla Türkiye'den Süleymaniye'ye ve Erbil'e yapılan bütün uçuşlar iptal edilmiştir, süresiz olarak iptal edilmiştir. Irak merkezi hükümetinin Sivil Havacılık İdaresi'nin aldığı karara uygun olarak biz de Süleymaniye, Erbil'e sefer yapmayacağız.
Türkiye olarak hem THY hem de özel şirketlerimiz seferleri durduruyor eğer orada mağdur olan vatandaşlarımız varsa bunları almak için özel uçak gönderebileceğiz. Bu işlerde Türkiye'nin şakası olmadığını bir kez daha anlamalarını bekliyoruz. Önlemlerimiz bununla sınırlı değil. Peyderpey atacağımız adımları da kamuoyuyla paylaşacağız.''

SADECE ALMANYA UÇACAK
Alman havayolu şirketi Lufthansa, Irak hükümetinin talebine rağmen Erbil'e uçmaya devam edeceklerini açıkladı. Alman haber ajansı dpa'ya konuşan Lufthansa sözcüsü, planladığı gibi cumartesi günkü uçuşun gerçekleşeceğini söyledi. 

Erbil - Süleymaniye uçuş ambargosuna uyan şirketler: Mısır merkezli EgyptAir ve Lübnanlı MEA'in de Erbil'e gerçekleştirdikleri uçuşları cuma gününden itibaren durduracaklarını duyurdu. MEA Başkanı Muhammed el Hut, ajansa yaptığı açıklamada, "Şu an için durduruyoruz. Sorun çözülene kadar, son uçuş 29'unda" dedi.

IKBY'nin sınırları içerisinde birisi Erbil, diğeri Süleymaniye'de olmak üzere iki tane uluslararası havalimanı bulunuyor.

Süre bitti! Mesud Barzani'nin son dakika kararı fitili ateşledi