BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,03
HABER /  GÜNCEL

Süre bitti! Mesud Barzani'nin son dakika kararı fitili ateşledi

IRAK yönetimi tarafından Mesud Barzani'ye verilen 3 günlük süre bugün doldu. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Bölgesi hiçbir sınır kapısının Bağdat Yönetimine teslim edilmeyeceğini açıkladı. Kuzey Irak'a ilk yaptırım kararı ise İran'dan geldi. İşte son dakika gelişmeler;

Abone ol

KUZEY Irak Kürt yönetiminin aldığı son dakika karar ile Irak'ta iç savaş çıkaracak gelişmelerin fitili ateşlendi. Mesud Barzani sınır kapıları için son kararını verdi ve teslim etmeyeceğini ilan etti. Bunun üzerine Irak yönetimi Kürt bölgesine kapıları teslim alması için asker gönderme kararı aldı. 

İran'dan da gelişmeler üzerine aldığı kararla Kuzey Irak'tan petrol ticaretini yasakladı. Bu akşamdan itibaren Türkiye'den uçuşlar da duruyor.

Irak hükümeti, IKBY’den tüm sınır kapılarını ve havaalanlarını Bağdat yönetimine teslim etmesini istemiş, komşu ülkelerden de sınır ve petrol konusunda sadece Bağdat ile ilişki kurmasını talep etmişti. Kürt yönetimi 3 günlük sürenini bugün bitmesinin ardından son kararı duyurdu.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti adına yapılan açıklamada, hiçbir sınır kapısının, Bağdat yönetimine teslim edilmeyeceğini bildirildi.

IRAK ASKERİ YOLLUYOR
Irak Sınır Kapıları Kurumu da 30 Eylül itibariyle Kürdistan Bölgesi’ne ait sınır kapılarının kendi kontrolleri altına alınacağını duyurdu. Bugün yapılan açıklamada, Kürdistan Bölgesi’ndeki sınır kapılarının teslimi için 3 askeri konvoyun Irak’tan Kürdistan’a geleceği belirtildi.

MESUD BARZANİ'YE İLK DARBE İRAN'DAN
Mesud Barzani'nin son kararını vermesinin ardından Kuzey Irak'a yönelik yaptırımlar devreye girdi. İlk karar da İran'dan geldi. Tahran yönetimi, İran'daki şirketlerin Kuzey Irak'la petrol ticaretini yasakladı.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU : UÇUŞLAR DURUYOR
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan da flaş açıklamalar geldi.  "Hava yolları şirketlerimiz uçuşlarını bu akşam itibariyle durdurma kararı almışlardı. Umarım Erbil, Bağdat'ın çağrılarını değerlendirir" diyen Bakan Çavuşoğlu, "Biz vatandaşlarımıza seyahat uyarısı yaptık. Dönmek isteyen vatandaşlarımızın Türkiye'ye gelmesi için her türlü önlemi alırız. Gerekirse özel uçak kaldırırız" diye konuştu.

Erbil ve Süleymaniye'ye uçuş yasağına uymayan tek havayolu şirketi

 BARZANİ HATADAN DÖNERSE...
Çavuşoğlu, "Bu yanlış karardan dönme ihtimalleri var. Barzani yönetiminin bu hatadan çok geç olmadan dönmesi gerekiyor. Bizim muhatabımız  Bağdat'tır" dedi.

Barzani'ye bir şok daha! Pentagon telefonlarına çıkmayacak!

Erbil'den kaçışlar başladı! Barzani'ye büyük darbe