BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,72
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

Kuzey Irak'a yaptırımlar felç edici olabilir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Irak'a yönelik yaptığı yaptırım açıklaması dünya basının gündeminde. Yorumlara göre yaptırımlar Kuzey Irak için 'felç edici' olabilir.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kürt referandumu sonrası Barzani yönetimini uyarmış ve “Giriş çıkış kapatılacak. Bakalım petrolünü nereye akıtacak ya da satacak? Vana bizde. Vanayı kapattığımız anda o iş de bitti” demişti.

Erdoğan'ın bugün sözlerine analiz eden El Cezire, Türkiye'nin Kuzey Irak'a yaptırımlarına ilişkin 'felç edici olabilir' yorumunda bulundu. 

El Cezire İngilizce, "Türkiye, Iraklı Kürtlerin Ankara'da alarm yaratan bir referandumunda Bağdat'tan bağımsızlığı desteklemeleri ardından petrol ticaretinde potansiyel olarak felç edici olabilecek kısıtlamalarla tehdit etti" sözlerini kullandı.

Petrol akışının durdurulması durumda Kürt Bölgesel Yönetimi'nin ciddi bir zarar göreceğini anlatan El Cezire, Türkiye'nin petrol konusunda bundan sonra sadece Irak merkezi hükümeti ile iş yapacağı yönündeki açıklamalara dikkat çekti. El Cezire İngliizce, Ankara'nın Erbil'e yönelik sert eleştiri ve uyarılarını yansıttığı haberinde Türkiye'nin referandumun "yurt içindeki ayrılıkçı gerilimleri körüklemesinden korktuğu" öne sürüldü.