BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.493,53
HABER /  DÜNYA

Barzani'ye bir şok daha! Pentagon telefonlarına çıkmayacak!

Gayrimeşru Kürdistan referandumu nedeniyle ABD-Barzani ilişkilerinde özellikle de askeri alanda sıkıntı başladı. Pentagon'un kararı Barzani'nin canını fena sıkacak.

Abone ol

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin gayrimeşru Kürdistan referandumu, ABD ile ilişkilerinde sıkıntı yarattı.

İlk ciddi tepki Pentagon'dan geldi. Pentagon, "Suriye'deki PKK/PYD birliklerine silah yardımı yapmaya devam edip, Kuzey Irak'tan gelecek görüşme taleplerine bir süreliğine cevap vermeme" kararı aldı.

ABD yönetiminin "referandumu ertele" taleplerini geri çeviren Barzani'ye yönelik "askeri önlemler"ini Habertürk yazarı Serdar Turgut yazdı. 

İşte Turgut'un köşesindeki ilgili bölümler:

350 MİLYON DOLARLIK ASKERİ YARDIMIN KADERİ

- Amerika’nın yeni bütçesinde iki peşmerge birliği için 365 milyon dolarlık bir yardım maddesi olduğunu vurgulayan kaynaklar, bunun verilip verilmeyeceğinin Erbil’in bundan sonraki tavırlarına bakılarak belirleneceğini ifade ettiler.

PENTAGON TELEFONA ÇIKMAYACAK

- Pentagon’un, IŞİD’le mücadele için peşmergeye silah ve teçhizat yardımını sürdüreceği, ancak Kuzey Irak’tan gelecek görüşme taleplerine bundan böyle bir süreliğine cevap vermeyeceği de belirtiliyor.

BÖLGEDEKİ EVANJELİST RAHİPLERDEN TRUMP'A BARZANİ'YE DESTEK MEKTUBU GİTTİ

- Referandum sürecinde bölgedeki Hıristiyan kökenlilerin durumunu incelemek için gözlemci olarak Kuzey Irak’ta bulunan Evanjelist rahiplerin, Başkan Trump’a bir mektup yazdıkları ve Barzani’ye destek çıktıkları da öğrenildi.