BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.436,23
HABER /  GÜNCEL

Kuyt: İlk tebrik ezeli rakipten geldi

Fenerbahçe’nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, geleceğinin Fenerbahçe’de olduğunu belirterek, sarı-lacivertli takımı ait olduğu Şampiyonlar...

Abone ol

Fenerbahçe’nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, geleceğinin Fenerbahçe’de olduğunu belirterek, sarı-lacivertli takımı ait olduğu Şampiyonlar Ligi’ne geri getirmek istediklerini söyledi.
Swissotel’de düzenlenen SÜGAV ’2. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’ne katılan Kuyt, Zirvenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, şampiyonluğu kazanmanın kendisi adına çok özel olduğunu ifade etti.

“BAŞKANIMIZ DA HER ZAMAN SAVAŞMAYA DEVAM ETTİ”
Birkaç hafta öncesinden şampiyonluğu kazanacaklarının farkında olduklarını belirten Dirk Kuyt, “Sadece kendi adıma düşünmüyorum; Fenerbahçe ailesi adına düşünüyorum. Fenerbahçe’nin yaşadığı tüm bu zorluklardan sonra savaşmaya devam ettik. Sadece oyuncular değil; hocalarımız, taraftarlarımız değil; başkanımız da her zaman savaşmaya devam etti. İyi yaptığı şeyi yapmaya devam etti ve Fenerbahçe’nin bu kazandığı başarı bu şekilde geldi. Bu hepimizin şampiyonluğu. Hepimiz bu şampiyonluğu hak ettik fakat başkanımıza ayrı bir sayfa açmamız gerekiyor. O bu şampiyonluğu çok hak etti” diye konuştu.

“SNEIJDER DE BENİ İLK TEBRİK EDENLERDEN BİRİ”
Hollanda’da çok yoğun bir şekilde olumlu yönde tepkiler aldığını vurgulayan Kuyt, “Sadece Türkiye’de değil, Fenerbahçe’nin olduğu her yerde Hollanda’da da çok yoğun bir şekilde bu şampiyonluğun etkisini görüyorum. İnsanlar sadece Türkiye’de değil, her yerde Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu kutluyor. Hollanda’da da bildiğiniz gibi çok sayıda Türk vatandaşı var. Onlar da bu şampiyonluğu kutluyordu. Bu da Fenerbahçe’nin büyüklüğünün göstergesi diye düşünüyorum. Sneijder büyük bir profesyonel ve beni teklif eden ilk kişilerden biri oldu” dedi.

“BİZİM TAKIMIMIZDA BİR RONALDO BİR MESSI YOK”
Kuyt, başarının takım performansının bir ürünü olduğunu ifade ederek, “Bizim takımımızda bir Ronaldo bir Messi yok sonuçta. Ama kadromuzdaki her oyuncu bu yıl gerçekten çok önemliydi. Tabii ki takımım için önemli olduğunu düşünüyorum. Şampiyonluğu garantileyene kadar her maçta oynadım. Bu diğer oyuncuların önemli olmadığı anlamına gelmiyor. Çok fazla sayıda hayal kırıklığı yaşamış olanlar var. Özellikle onlar antrenmanlarda sıkı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüler ve takım için en önemli olgunun da bu olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“BENİM GELECEĞİM ŞU ANDA FENERBAHÇE’DE”
Fenerbahçe’de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Kuyt, “Son 2 yılda çok başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Avrupa Ligi yarı finaline kaldık, Türkiye Kupası’nı kazandık ve en önemlisi lig şampiyonluğunu kazandık. Benim geleceğim şu anda Fenerbahçe’de. Gelecek yıl yeniden lig şampiyonluğunu kazanmak istiyorum. Takımı ait olduğu yere getirmek istiyorum. Bu da UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmektir” diye konuştu.
(İHA)