BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.429,98
HABER /  GÜNCEL

AB standartlarının üzerindeyiz

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2010 yılında gıdayla ilgili yapılan düzenlemelerle Türkiye’nin Avrupa Birliği standartlarının ...

Abone ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2010 yılında gıdayla ilgili yapılan düzenlemelerle Türkiye’nin Avrupa Birliği standartlarının ötesine geçtiğini söyledi.
Bakan Mehdi Eker, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (SÜGAV) tarafından Swissotel’de düzenlenen 2. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’ne katıldı. Programa Bakan Eker’in yanı sıra Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, eski bakan Mahmut Oltan Sungurlu, Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt ve çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.
Zirvede yaptığı konuşmasında 2010 yılında gıda ile ilgili önemli bir kanuni düzenleme yaptıklarını belirten Bakan Mehdi Eker, “Burada hem tüketicinin hem endüstrinin hem de genel anlamda toplumun beklentilerini karşılayacak hem bu alanı düzenleyecek yüzün üzerinde yönetmelik çıkardık. Birçok standart ile ilgili yeni adımlar atıldı. Bunlar Avrupa Birliği’nin standartlarında yer yer ise Avrupa Birliği’nin standartlarının ötesinde. Türkiye, Avrupa Birliği’nin standartlarının aşağısında değil” dedi.

“OBEZİTE PROBLEMİNİ BERTARAF EDECEĞİZ”
Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yanlış beslenme ve obezite problemini bertaraf etmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını kaydeden Eker, “Sanayiyle gıda beraber çalışıyor. Üretilen gıdaların içeriklerinin şekillendirilmesinde bunların etiketlendirilip topluma sunulmasında beraber çalışıyoruz. 21. yüzyıl gelecekçilerin gözüyle, 3 tane temel mücadele alanına sahne olacak. Bunlar tarım, gıda ve enerji. Suyun, biz eğer yüzde 75’ini tarımda kullandığımızda hatırda tutarsak iki alanın tarım gıda ve enerji olduğunu biliriz. Beşerin ihtiyacı da burada çok önemlidir. Bu alanda ne kadar iyi hazırlanırsak bu alanda şifrelerimizi ne kadar iyi teşekkül ettirir, uygulamalarımızı ne kadar iyi yaparsak gelecek nesiller gıda bakımından o kadar güvende olur, o kadar sağlıklı beslenir. Varlığımızın en önemli ihtiyaçlarından biri de sağlıklı gıdadır” şeklinde konuştu.
(İHA)