BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bakan’dan Galatasaray ve Fenerbahçe’ye çağrı

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Galatasaray ve Fenerbahçe yöneticilerini sükunete davet ederek, “Ben inanıyorum şu anda Fenerbahçe ve ...

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Galatasaray ve Fenerbahçe yöneticilerini sükunete davet ederek, “Ben inanıyorum şu anda Fenerbahçe ve Galatasaray yöneticileri de gelinen noktadan mutlu değildirler” dedi.
Eskişehirspor ile Galatasaray arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası final maçını izlemek için Konya’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bakan Kılıç, Galatasaray Odeabank - Fenerbahçe kadın basketbol takımları arasında oynanan maçta Fenerbahçeli yönetici Mahmut Uslu’ya yumruk atılması sonrası her iki kulüpten yapılan açıklamaları değerlendirdi.
Geçen yıl görevi başında vefat eden Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı’nın ölüm yıl dönümü nedeniyle başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Bakan Kılıç, bu akşam herkesin Konya’da güzel bir futbol müsabakası izleyeceğini söyledi.

"TÜM ÖNLEMLER ALINDI"
Konya’nın bu güzelliğe ev sahipliği yaparak misafirperverliğini en üst seviyede göstereceğini kaydeden Bakan Kılıç, "Şehirdeki huzur ortamının bozulmaması için tüm önemler alındı. Her iki takım taraftarları da kupa finaline yakışır bir şekilde stattaki yerini alarak, 90 dakika boyunca takımlarını destekleyecek. Karşılaşmanın sonunda iki taraftan birisi kupayı kaldıracak. Burada önemli olan sportif bir müsabakanın yaşandığını, sporun gereğinin centilmenlik ve hoşgörünün en önde olması gereken bu müsabakanın yaşanmasını ümit ediyoruz" dedi.

"HERKES SPORA FAYDASI OLACAK DAVRANIŞLARDA BULUNMALI"
Bakan Çağatay Kılıç, Fenerbahçeli yönetici Mahmut Uslu’ya yumruk atılmasını hatırlatarak, "Son günlerde spor yaşamı içerisinde hiç görmek istemediğimiz, tasvip edemeyeceğimiz bir takım olaylar yaşandı. Bu olaylarla ilgili olarak kanunların ortaya koymuş olduğu çerçeve içerisinde hukuki süreçler işliyor. Ben özellikle şunu vurgulamak istiyorum, her ne olursa olsun hiçbir şey fiziksel müdahaleyi ne haklı çıkarabilir ne de en ufak şekilde hafifletici bir şekilde olarak görmemize sebep olabilir. Herhangi bir kişinin şiddete başvurarak fiziki bir şiddet göstermesi kabul edilebilir bir şey değildir. Spor kulüplerimizin yöneticilerinin konuşurken, beyanat verirken, hareketlerini ve davranışlarını ortaya koyarken kendi camialarındaki insanlara örnek teşkil ettiklerini unutmamaları gerekir. Hem hareketleri hem sözleri dikkatli kullanmaları gerekiyor. Şu anda sürekli dile getirilen ve tırmanan sözlerin spora bir faydası yok. Herkes spora faydası olacak şekilde davranışta bulunmayı en üst birinci öncelik olarak görmelidir. Sorumluluk makamında olan kişiler hareketleri sözleri ve duruşlarıyla örnek oluyorlar taraftarlarına. Bu anlamdaki yaklaşımı da iyi değerlendirmeleri gerekir" diye konuştu.

"HUZURSUZLUK HİÇBİR ŞEKİLDE SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL"
Bakan Kılıç, bakanlık olarak iki kulübün yöneticileri ile bu konuda bir görüşme yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine, "Fenerbahçe ve Galatasaray olsun her ikisi de büyük camialar. Her ikisine de ciddi taraftar desteği var. Her iki camia spor kulübü. Yani sporun ruhuna anlamına uygun davranmak durumundalar. Yöneticiler örnek oldukları için hareketleri ve sözleriyle dikkatli olmak zorunda. Ben bu konuda müzakerelerimi yapıp, federasyonumuzdan da bilgi alışverişinde bulunduktan sonra gelecekte nasıl adım atabiliriz bunlara bakacağım. Bu huzursuzluk hiçbir şekilde sürdürülebilir bir şey değildir. Ben inanıyorum şu anda Fenerbahçe ve Galatasaray yöneticileri de gelinen noktadan mutlu değildirler. Bunun da bu şekilde olmaması gerektiğini düşünüyorlardır. Gelecekte durumun daha iyiye gitmesi için Türkiye Futbol Federasyonumuzla bir görüşmemiz olacak" şeklinde konuştu.
(İHA)