BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.426,40
HABER /  DÜNYA

Kuveyt'ten Suriye'ye destek

Kuveyt, ocak ayının sonlarında Suriye halkına destek veren ülkelerin bir araya geleceği uluslararası bir toplantıya ev sahipliği yapacağını duyurdu.

Abone ol

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Bahreyn'in başkenti Manama'daki 33. Körfez İşbirliği Zirvesi'nin açılış konuşmasında, ''BM Genel Sekreteri Ban-Ki mun'un daveti üzerine ocak ayının sonuna doğru Kuveyt'te Suriye halkına destek veren ülkelerin bir araya geleceği uluslararası bir toplantıya ev sahipliği yapacağız'' dedi.

Şeyh Sabbah, Suriye halkına yardımların sunulacağı bu toplantıya, Körfez ülkelerini de katkıda bulunması için davet etti.

KUVEYT'TEN İRAN'A MESAJ

Şeyh Sabbah, İran'a Körfez Arap Ülkelerinin İşbirliği Konseyi (PGCC) ile aralarında sürüncemede kalan konuları sonlandırmak üzere davetini yenilediğini ifade etti. Sabbah, ''Başta, işgal altındaki Büyük Tanta, Küçük Tanta ve Ebu Musa adaları ve kıta sahanlığı meselesi olmak üzere aramızdaki tartışmalı konuları ister yüz yüze ister uluslararası hakem nezaretinde görüşebiliriz'' dedi.

Kuveyt Emiri Sabbah, İran halkı ve bölgenin sürükleneceği olası krizden koruyabilmek içim çalışan uluslararası çabaya değinerek, İran'ı nükleer faaliyetleri konusunda Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu 'nun isteklerine olumlu cevap vermeye çağırdı.