BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,81
ALTIN 2.400,16
HABER /  GÜNCEL

Kutudan çıkan bebek cesedi!

Türkiye'de yine bir sağlık skandalı daha yaşandı. Öldü diye kutuda ailesine teslim edilen bebek sağ çıktı... Anne şoke oldu.

Abone ol

Ne yazık ki yine bir sağlık skandalına imza attık... 9 yıl boyunca çocuk hasretiyle yanıp tutuşan, bu uğurda paralar döken Bölme ailesi nihayet ikiz bebeklerine kavuşacaktı... Fakat öyle bir dehşet yaşandı ki aile de görenler de şoke oldu...

9 yıllık tedavinin ardından tüp bebek yöntemiyle hamile kalan Hatice Bölme, 3 gün önce erken doğumla ikiz bebek dünyaya getirdi. Bebeklerden biri ölü doğarken, 550 gram ağırlığında doğan ve kuvöze konulan diğer bebek de 'öldü' denilerek dün bir kutu içinde aileye teslim edildi. Annesi definden önce son kez görmek isteyince yaşadığı anlaşılan ve dün götürüldüğü Balıkesir'deki özel hastaneden Bursa'ya sevkedilen bebek bu sabah hayatını kaybetti.

ANNESİ SON KEZ GÖRMEK İSTEYİNCE...

Anne, doğumevinden taburcu edilirken, bebeğin tedavisini üstlenen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. S.G.T, doğumdan yaklaşık 36 saat sonra baba Hüseyin Bölme'yi telefonla arayarak, bebeğin öldüğünü bildirdi. Bunun üzerine kardeşinin eşiyle doğumevine giden Hüseyin Bölme, gerekli işlemleri yaptıktan sonra hastane görevlilerince kantinden alınan bir karton kutuya konulan bebeğin cesedini teslim aldı. Hastaneden ayrıldıktan sonra bebek için kefen dahil defin malzemelerini alan baba Bölme, yaklaşık 2 saat süren alışverişin ardından evine gitti. Hatice Bölme, defin öncesinde bebeğini son kez görmek isteyince, kutu içinde sargı bezine sarılı bebek anneye getirildi. Bölme'nin baktığı sırada bebeğin hareket etmesi üzerine aile bebeği hemen evin yakınındaki bir özel hastaneye götürdü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından kuvöze konulan bebek, tam donanımlı ambulansla, bir doktor ve hemşire gözetiminde Bursa'daki hastaneye sevk edildi.

Ancak “Halil” bebek, dünden beri tedavi gördüğü Bursa'daki özel hastanede bu sabah hayatını kaybetti. Baba Hüseyin Bölme isyan etti: “Benim çocuğum, 'Öldü' diye verildikten 5 saat sonra bile yaşıyordu. Niye 'Öldü' diye rapor verdiler elime? Sorumluların bunun hesabını vermeleri gerekiyor. Ben 9 yıldır evlat hasretiyle yaşıyorum. Bakmasak çocuğu canlı canlı toprağa koyacaktık. Adalete başvuracağız, ben yandım başka aileler yanmasın.”