BIST 10.523
DOLAR 32,28
EURO 35,06
ALTIN 2.473,60
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan vatana ihanetle suçladı

Başbakan Erdoğan terörle mücadele ve Kürt sorunu konusunda Bingöl'den bazı kesimlere mesaj verdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, "kimlik siyasetine öncelik vermek ihanettir" açıklamasında bulunarak üstü kapalı DTP'lilere tepki gösterdi.

Ellerinde sihirli formül olmadığını ancak sorunun çözümü için iyi niyetli olduklarının altını çizen Erdoğan çözüm iradesinin olduğunu vurguladı.

Bingöl'de AK Parti İl Kongresi'nde konuşan konuşan Erdoğan kanayan yara haline gelen terörün bitmesini istediklerini söyledi. Erdoğan terörle mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Genç fidanların toprağa düşmesini, annelerin ağlamasını istemiyoruz" diyerek partileri sorunun çözümü için çaba göstermeye çağırdı. Erdoğan şunları söyledi:

Kimlik siyaseti

"Ülkemizde kimlik siyasetini öncelikli mesele haline getirmek bu ülkeye ihanettir diye düşünüyorum. Herkese düşen, sağduyuyu ortaya koymaktır. Bütün siyasi partilerden bunu bekliyoruz. Herkes sorunun değil, çözümün parçası haline gelmeli ve sorumluluk duygusuyla hareket etmeli. "

Sihirli formül yok ama çözüm iradesi var

Erdoğan siyasi partilere seslenerek, "ortada sihirli formüller, geceden sabaha gerçekleşecek mucizeler yok, ama çözüm iradesi var. İyi niyet var samimi bir gayret var. Sorunları dert edinen bir anlayış var. Bunu çok açık söylüyorum" diye konuştu.

Erdoğan, Kürt sorunu ve terörle mücadele bugün söylenenlerin 4 yıl önce kendisinin dile getirdiğine sözlerine ekledi.

Her şeyi söyleyeceğim

Konuşmasında mayınlı arazilerle ilgili tartışmaya da değinen Erdoğan “Salı günü grup toplantısında herşeyi söyleyeceğim. Biz yaptığımız işi inanarak yapıyoruz, bütün değerlendirmeleri yaptık. Kinden nefretten bir şey olmuyor” dedi.

Bingöl'de AK Parti kongresinden manzaralar

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]