BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Babam şirketten çekip çekip harcıyor

Çocukları ünlü işadamı babalarının hastalığını umursamadan 'Fazla para çekiyor. Vasi tayin edin' diyerek dava açtı

Abone ol

İZMİR'de iş dünyasının ünlü isimlerinden, Duğles Motorlu Araçlar Ticaret ve Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Duğles'a vasi davası açıldı...

İşadamının çocukları Fatih Duğles ve Meral Duğles Akıncı, “Babamız rahatsızlığından dolayı son zamanlarda şirketten yüklü miktarda para çekip harcamalar yapıyor” diyerek, ‘vasi’ atanmasını istedi. 79 yaşındaki Hikmet Duğles'in sürekli tedavi altında ve ağır ilaçlar kullanması gereken kronik hastalıkları bulunduğunu ileri sürüldü.

KALP HASTASI BABAYA HAYIRSIZ EVLATLAR

Avukatların verdikleri dava dilekçesinde şöyle denildi:
“Hikmet Duğles'in, kronik böbrek yetmezliği rahatsızlığı var. Bunun için haftada birkaç kez diyalize girmesi lazım. Kronik istemik kalp hastalığı tedavisi de görmektedir. Bakıma ve korunmaya muhtaçtır. Yaşının çok ileri olması nedeniyle hastalıklar kendisini çok yıpratmıştır. Davranışlarının, eylem ve işlemlerinin sebep ve sonuçlarını anlayabilme, değerlendirebilme ve ayrıt edebilme kudretini tamamen kaybetmiştir. Üstelik haftanın üç günü hastaneye gitmezse böbrekleri yüzünden hayati risk taşıdığı halde, alkol almaya devam etmektedir. Alkol almasını engellemek isteyen aile bireyleriyle ilişkisi bozulmuştur.”

PSİKOLOJİK SORUNLARI VAR

Hikmet Duğles'in biyolojik rahatsızlıklarının psikolojik sorunlara da neden olduğunu ileri süren avukatlar, vasi olarak kızı Meral Duğles Akıncı'nın atanmasını istedikleri dava dilekçesinde, “Ailenin mal varlığını kendi yönetmek istemekte, aile şirketi olan Duğles Motorlu Araçlar Ticaret ve Sanayi A.Ş.'den yüklü miktarda nakit para çekmektedir. Paraları nereye harcadığı veya verdiği öğrenilememiştir” dedi.

“HEYET RAPORU VAR, AKIL SAĞLIĞI TAM”

Hikmet Duğles'in avukatı Umut Köroğlu ise “Kendisinin yaşının ilerlemiş olması sebebiyle, şirket ile ilgili tasarruflarından önce ve sonra olmak üzere devlet hastanesinden heyet raporları alınmaktadır. Kendisinin akıl sağlığı tamdır, raporlarla da mevcuttur” dedi.