BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kuş gribi salgını Hollanda'da devam ediyor

Son iki haftada kuş gribi tespit edilen çiftlik sayısı 4'e ulaştı

Abone ol

Hollanda'da kuş gribi tespit edilen çiftlik sayısı artmaya devam ediyor.

Ekonomi Bakanlığı, Güney Hollanda, Utrecht ve Overijssel eyaletlerinden sonra yine Güney Hollanda'nın Zoeterwoude kentindeki bir çiftlikte kuş gribinin tespit edildiğini açıkladı. Çiftlikteki 28 bin tavuğun itlaf edilmesi kararlaştırılırken, gribin yayılmasının önlenmesi için tedbirler alındı.

Bölgedeki dört çiftlikte inceleme yapılacağı belirtildi. Bakanlık, kuş gribi görülen bölgede kümes hayvanları, yumurta ve tavuk gübresinin taşınmasının da yasaklandığını bildirdi.

Ülkede 2003 yılında görülen büyük salgından sonra ilk kuş gribi vakasına 15 Kasım'da Utrecht eyaletine bağlı Hekendorp köyündeki bir tavuk çiftliğinde rastlanmıştı. Daha sonra Overijssel ve Güney Hollanda eyaletlerine de sıçrayan salgından dolayı üreticilerin haftada yaklaşık 10 milyon avro zarar ettiği belirtiliyor. İlk kuş gribinin tespit edildiği 15 Kasım'dan bu yana itlaf edilen kümes hayvanı sayısı 250 bine yaklaştı.

Hükümet, kuş gribinin yayılmasının önlenmesi için çaba harcarken, Kral Willem Alexander da hafta içinde, salgından dolayı hayvanları itlaf edilen çiftçileri ziyaret etmişti.