BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kurultaya saatler kala şok ses kaydı!

Baykal'a ait olduğu öne sürülen kasetle ilgili bilirkişi raporunun yayınlanmasından 24 saat sonra, internete bu kez ses kaydı düştü.

Abone ol

Baykal’a ait olduğu öne sürülen kasetle ilgili bilirkişi raporunun yayınlanmasından 24 saat sonra, internete bu kez ses kaydı düştü. İdidaya göre kayıtta, Nesrin Baytok ile eşi görüntüleri tartışıyor!..

Yüksek yargı mensuplarından, Genelkurmay Başkanı’na, emekli paşalardan savcılara kadar yüzlerce kişiyi dinleyen karanlık odaklar, bir kez daha sahnede... 6 Mayıs gecesi internete düşen ve CHP’nin istifa eden lideri Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen görüntülerin yarattığı depremin artçı şokları dün de sürdü.

Baykal kasedinin montaj olduğu yolundaki bilirkişi raporunun yayınlanmasından 24 saat sonra, bu kez de CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok ve bilgisayarcı eşi Can Baytok’a ait olduğu öne sürülen bir ses kaydı internete servis edildi.

Ankara’yı karıştıran son gizli kayıt, bu kez farklı bir yerde motionbox.com adlı paylaşım sitesinde yayınlandı. Bu kaydın servis edildiğine ilişkin bilgi, aynı anda deniz_deniz@europe.com adresini kullanan biri tarafından e-posta ile çok sayıda gazeteci ve televizyoncuya da gönderildi.

Yeni kayıtta ne var?

Ortam dinlemesiyle elde edildiği tahmin edilen ses kaydında iki kişi görüntüleri yorumluyor. Gürültü nedeniyle net duyulmayan sesler, daha önce de komutanlara ait ses kayıtlarını yayınlanan aktif haber adlı sitede “Baytok çifti görüntüleri teyit etti” yorumuyla yayınlandı.

Gizli ses kaydıyla dinlenen iki kişi, aralarında gizli kamera çekimlerinin ne zaman yapılmış olabileceğine ilişkin tahminler de yürütüyor. İkili aralarında gizli kameranın ne zaman yerleştirildiğinden tutun da, kaç gün, kaç saat çekim yaptığı, kim tarafından nasıl alındığını da tartışıyor. Ayrıca kamera kaydının çok profesyonelce olduğu yorumları dahi yapılıyor.