BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,72
ALTIN 2.506,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kurtulmuş'tan HDP'ye hendek eleştirisi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdürüleceğini söyledi. Kurtulmuş, Sultanahmet saldırısıyla ilgili istihbarat zafiyeti eleştirilerine de cevap verdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, PKK'nın bölgede biri ya da birilerinin vekalet savaşçısı haline geldiğini söyledi. HDP'ye büyük görev düştüğünü, kimsenin teröre destek verilmesi için bu partiye oy vermediğini ifade eden Kurtulmuş, Sultanahmet'teki bombalı saldırıyla ilgili istihbarat eleştirilerine de cevap verdi.

Numan Kurtulmuş, Habertürk'te Veyis Ateş'in sorularını cevapladı. Terörle mücadele konusunda hükümetin kararlılığını anlatan Kurtulmuş, HDP'li belediyelerin bölgede yürüttüğü faaliyetleri eleştirerek, "Kimse HDP'ye oradaki belediyelere hendek kazsınlar, içine bomba doldursunlar diye oy vermedi" diye konuştu. İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

"Türkiye'nin büyük bir ülke olmasını istemeyenlerin terörü maşa olarak kullandıkları kesin. Çoğu ülke, terör örgütlerini kullanarak güç kazanımları elde etmeye çalışıyor. 20 Temmuz'dan sonra bütün terör örgütleri, Türkiye'ye karşı harekete geçirildi.

İSTİHBARAT ZAAFİYETİ VAR MI?

Sultanahmet'te sivil emniyet görevlileri olduğunu biliyoruz. Her yere de silahla asker, polis dizemezsiniz. Fransa'da bu yöntem yapıldı ama çok kısa süre yapıldı.

Saldırılarda ana fikir Türkiye'nin büyümesini gelişmesini engellemek. Hedef çok stratejik olarak seçilmiş. Hem turizmi etkilemek hem de Türkiye'nin iyi anlaştığı ülkelerde yaşayan insanları soğutmak. Çok iyi planlanmış bir saldırıyla karşı karşıyayız.

TERÖRLE MÜCADELE

Dünyanın hiçbir yerinde hiç bir terör örgütü tek başına değildir. Bu örgütlerin silahlarını kim veriyor, lojistiklerini kim sağlıyor, doğru düzgün dağda yürüyemeyeler nasıl oluyor da böyle bir planlamayı yapıyor. Bu destekler çekilirse hiçbiri ayakta duramaz. PKK da bölgede birinin vekalet savaşçısı haline gelmiştir. Ortam böyle olduğu sürece herkes bundan istifade etmeye çalışır. Terörün iyisi kötüsü olmaz. Hiçbir terör örgütü hiçbir ülkeye yaramaz.

Bundan sonra çok kısa süre içind terörle mücadele bitecek, normale dönülecek. Halk ve esnafın mağduriyetleri giderilecek. Bütün ilgili birimlerimizin sorumlulukları olacak. Herkesi sürece sokarak bu ağır tablonun rehabilite edilmesi sağlanacak.

BÖLGEDEKİ BELEDİYELERİN DURUMU

Kimse oradaki belediyelere hendek kazsınlar içine bomba doldursunlar diye oy vermedi. Özellikle HDP'ye çok büyük sorumluluk düşüyor. Parlamentodasınız gelin düşüncenizi söyleyin. Talimatı nereden aldıklarını bilmem oyu milletten alıyorlar. En çok mağdur olan kitle HDP'ye oy veren kitledir. Bu insanlar bir siyasi mücadele verilsin diye oy verdi.

BİN 128 AKADEMİSYENNİN BİLDİRİSİ

Bu rapor son derece yanlı, son derece kamuoyunu yanıltıcıdır. Güvenlik güçlerimiz bir tatbikat için oaraya gitmiyor, oradaki asayişi sağlamak için gidiyor. Terör örgütüne hiç mi söyleyecek bir şeyiniz yok.

YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK

Bu parlamento yeni anayasa yapma mecburiyetidir. Şuanki anayasa askeri sistem üzerine bina edilmiş faşit bir anayasadır. Kozmetik bir anaysa değişikline Türkiye'nin ihtiyacı yok. Bütün zpartilere de söylüyoruz konuşalım, uzlaşalım, millet bizden bunu bekliyor. Türkiye'nin bütün fikri birikimleri ortaya konulur tartışılır. 2010 referandumu sayesinde de böyle çalışmalar yapıldı."