BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın asıl hedef polis lojmanları çıktı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde emniyet müdürlüğüne yönelik bombalı saldırıda, asıl hedefin polis lojmanları olduğu belirtildi. Saldırıda biri polis memuru 3'ü çocuk 5 kişi ölmüştü.

Abone ol

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda hedefin, sivillerin de bulunduğu polis lojmanları olduğu belirtildi.

Çınar Emniyet Amirliği ile lojmanına dün akşam teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen, bir polis memurunun şehit olduğu 3'ü çocuk 5 kişinin hayatını kaybettiği, 39 kişinin yaralandığı saldırının ardından başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında çevredeki güvenlik kameralarına ait görüntüler inceleniyor. Gözaltında alınan 2 şüphelinin ise sorgusu devam ediyor.

Saldırının bomba yüklü kamyonetle gerçekleştirildiği tahmin edilirken, saldırının uzaktan kumandayla yoksa intihar eylemiyle mi gerçekleştirildiğinin belirlenmesine çalışılıyor.

Yeşil ve Gazi mahallelerinde patlamanın şiddetiyle çok sayıda ev, iş yeri, okul ve kamu binasında oluşan hasarın tespiti için oluşturulan komisyon, ilçeye giderek çalışmalarına başladı.

ASIL HEDEF POLİS LOJMANLARI MI?

Saldırıda hedefin, sivillerin de bulunduğu 12 dairenin yer aldığı polis lojmanları olduğu değerlendiriliyor.

Olayda hayatını kaybeden Esra Söke Başaran'ın (31) bir polis memurunun eşi olduğu ve Çınar Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'nde memur olarak çalıştığı öğrenildi. 5 yıldır Çınar ilçesinde görev yapan Başaran'ın bir süre önce tayinini il merkezine çıktığı ancak kendi isteğiyle Çınar'da görevine devam ettiği belirtildi.

Hayatını kaybeden Başaran'ın yaralı eşi ile çocuğunun Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile Diyarbakır Asker Hastanesindeki tedavileri sürüyor.

4 OKUL KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Patlamanın şiddetiyle oluşan hasar nedeniyle 4 okul kullanılamaz hale gelirken, öğrencilerin eğitimin aksamaması için geçici olarak başka okullara nakledilmeleri kararlaştırıldı.

Büyük hasar oluşan Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası, başka bir binaya taşındı.