BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.300,89
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kurtulmuş'dan Hürriyet'e manşet ayarı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, herkesin sözlerine dikkat etmesi gerektiğini söyleyerek Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını kaydetti. Kurtulmuş, manşetlerle hükümete ayar verme döneminin geride kaldığını söyledi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Hürriyet'in 'Karargah rahatsız' manşetini değerlendirdi, sivil siyasi iradeyle, hükümetle TSK'nın uyumlu bir şekilde çalışmasının birilerini rahatsız ettiğini söyledi. Kurtulmuş, TSK'nın hiçbir zaman siyasetin içerisine çekilemeyeceğini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. Hürriyet'in 'Karargah rahatsız' manşetinin değerlendirilen Kurtulmuş, Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını söyleyerek kimse manşetleriyle hükümete ayar vermeye kalkmasın diye konuştu. İşte Kurtulmuş'un açıklamaları:

"Türkiye eski Türkiye değildir. Herkesin bu anlamda sözlerine, söylediklerine dikkat etmesi lazım. Artık öyle herhangi bir şekilde manşet atarak ne Türk Silahlı Kuvvetlerine ayar vermek, ne Türkiye'nin siyasi iradesine, hükümete ayar vermek mümkün değildir. Herkes bunu aklına koysun.

"TSK SİYASETİN İÇERİSİNE ÇEKİLMESİN"

Türk Silahlı Kuvvetleri de hükümetin, sivil iradenin, milletin görev vermiş olduğu, yetkilendirmiş olduğu iradenin emrinde görevlerini yapan Türkiye'nin önemli kuruluşlarından birisidir. Siyasetin içerisine asla girmeyecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni kimsenin de siyasetin içine sokmaya gücü yetmez."