BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,49
ALTIN 2.393,12
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kurtulmuş arabulucu olmaya hazır

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, yaklaşan kongre öncesinde Erbakan'ın partisi imajından kurtulabilecek mi?

Abone ol

Değişim rüzgarları Saadet Partisi'ni de sardı. Yaşlı isimler gidiyor yerine yeni ve genç isimler geliyor. Saadet Partisi lideri Kurtulmuş, partisinin siyaset üslubunu değiştirdiğini, şimdi sıranın genç bir kadro oluşturmaya geldiğini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş gazeteci yazar Hadi Özışık'ın Best FM'de hazırlayıp sunduğu Konuşan Türkiye programında partisinin yaklaşan kongresindeki hedeflerini anlattı. Özışık'ın "Erbakan'ın partisi olmaktan kurtulabilecek misiniz?" sorusunu yanıtladı. İşte Hadi Özışık'ın soruları ve Numan Kurtulmuş'un yanıtları.

ERBAKAN'IN PARTİSİ İMAJI DEĞİŞECEK Mİ?

Özışık: Hafta sonunda kongreniz var. Demeçlerinizde anahtar parti rolünde olacağınızı söylüyorsunuz. Nasıl bir yenilik bekleyeceğiz Saadet'ten?

Kurtulmuş: "Ben genel başkan olduktan sonra siyaset tarzı, üslubu olarak bir değişim yaratmaya çalıştık. Türkiye'nin makul sesini duyurmaya taşıdık. İlgiyle dikkatle izlenen bir parti olduk. Şimdi de diyoruz ki iktidara yürüyüş başlayacak. Kadrolarımızı da siyaset tarzımızla birlikte değiştireceğiz, gençleşeceğiz...

Özışık: Evet, siyasetin kargaşa ortamında  beğenilen bir partisiniz ama Erbakan'ın parti üzerindeki etkisi sürüyor, öyle görünüyor partinizin imajı.

Kurtulmuş: Ben 20 aydır partinin genel başkanıyım hiç bir zaman Sayın Erbakan'ın "şunu yap" şeklindeki bir sözünü duymadım. Kendileri aktif siyasetin içinde değil ama dualarının yanımızda olacağını biliyoruz. Partimiz yapacağımız kurultayın ardından daha da  gençleşecek, kadrolarımız yenilenecek.

ŞIRNAK'TA ŞEHİT EVİNDE BULUŞALIM

Özışık: Geçen haftaya damgasını vuran çömelme tartışması ile ilgili olarak "yeter" demiş ve şöyle bir ifade kullanmıştınız: "gelin şırnak'ta bir şehit ailesinin evine gidelim, orada fotoğraf çektirelim"

Kurtulmuş: Sorunun çözümlenmesi için herkes eteğindeki taşları dökmeli ama iktidar ve muhalefet demokratik açılım başladığından beri ben sana küstüm oynuyorlar. Eğer buluşmakta zorlanıyorsanız, 10 binlerce gencimizin toprağa düştüğünü unutmayalım. Ne biliyorsak, elimizden ne geliyorsa yapmamız lazı. Ama bununla ilişkili bir cevap alamadık hala.

PRİM YAPMAYA ÇALIŞANI ALLAH ÇARPAR!

Özışık: Yeniden "Gelin Şırnak'a gidelim" demeyi düşünüyor musunuz?

Kurtulmuş: Tabii ki elimizden ne geliyorsa yaparız. Arabulucu oluruz. Bu konu siyaseten prim yapılacak bir yer değil. Eğer prim yapmayı düşünen olursa Allah çarpar adamı.

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNE YENİ DÜZEN LAZIM

Özışık: İstanbul il örgütüyle beraber çalışıyorsunuz. Alış veriş merkezlerine tepkiniz var. Esnaf, çiftçi sizin iktidarınızda nasıl bir çözüm yolu arayacak?

Türkiye 2000'in başından beri uygulanan ekonomi programıyla büyük balıklar küçük balıkları yutuyor. Türkiye küresel finans kapitali ile uyumlu hale getirildi. Alışveriş merkezleri küreselleşmenin merkezidir. Dünyanın her yerinde olur. ama yasaları çıkartılarak, orta direği yoketmeyecek şekilde varolurlar. Alışveriş merkezlerindeki firmaların tamamına yakını yabancı firmalardır. Bizim milletimizin çocuklarına da oraları paspaslamak ve varsa köfte satmak düşüyor. Çözüm alışveriş merkezlerinin yasalarını çıkarmak, esnafı yoketmeyecek bir şekilde çalışmalarını sağlamak, çalışma saatlerini düzenlemek lazım.

CHP'Yİ NASIL DEĞERLENDİRİYOR

Özışık: Kemal Bey de meydanlarda halk diyor. onun faaliyetlerini nasıl görüyorsunuz?

Kurtulmuş: CHP bir sınavla karşı karşıyadır. İki sözünü önemsiyorum sayın Kılıçdaroğlu'nun, "evet cumhuriyet elden gidiyor 6 milyon işsiz var" sözü yeni bir yaklaşımdır. Esikden olsa "cumhuriyet elden gidiyor irtica var" denirdi. Bu adım yeni bir adım. Bu yeni adıma uygun hareket etmesini bekliyoruz.

İkincisi de Ergenekon'un avukatlığından halkın avukatlığına dönüşmeye çalışıyor Sayın Kılıçdaroğlu. Bunun için de kendisine "Anayasa Mahkemesindeki davayı geri çekin, kararı halk kendisi versin" dedik.

Üçüncü bir konu da var ki başörtüsü sorunu. Başörtüsü meselesini biz çözeriz dedi, ama ardından malesef ben onu kastedmedim diye geri adım attı. Umut ederiz ki CHP'de halkın dertleriyle mücadele eden bir partiye dönüşür.