BIST 10.164
DOLAR 32,31
EURO 35,00
ALTIN 2.453,90
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bilgi ve eğlence dolu bir tatil onları bekliyor

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin üçüncü dönemi olan yaz dönemi, 5 Temmuz Pazartesi günü başlıyor.

Abone ol

Toplam 8 haftalık bir sürede tamamlanacak olan yaz dönemi etkinlikleri, 28 Ağustos Cumartesi gününe kadar devam edecek.

Her yaz, üyelerine etkinliklerle dolu bir program hazırlayan bilgi evleri, bu yaz 8 hafta sürecek olan yaz etkinliklerine başlayacak olmanın heyecanını yaşıyor. Yaz dönemi boyunca, bir tatili keyifle tamamlamak için ihtiyaç duyulan her şey, bilgi evlerinde üyelerini bekliyor. Oynamayı, eğlenmeyi, gezmeyi ve görmeyi, yarışmayı ve kazanmayı, öğrenmeyi ve çok daha fazlasını, üyeleriyle paylaşmaya hazırlanan bilgi evleri, dopdolu bir yaz programında yer almak isteyen üyelerini bilgi evlerine koşmaya çağırıyor.

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin, yaz tatilini Zeytinburnu sınırları içerisinde geçiren, özellikle ilköğretim çağındaki çocuklar için çok güzel bir fırsat olduğunu belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ; “Halkımız tatilin de değerlendirilmesi gereken bir zaman dilimi olduğunun bilinci içerisinde çocuklarını bilgi evlerine gönderiyor. Bilgi evleri, tatilde bol bol boş vakti bulunan üyelerine, tatillerini eğlenceli ve faydalı etkinliklerle geçirme fırsatı sunuyor. Tatilde Zeytinburnu’nda olan tüm çocukları bilgi evleri yaz etkinliklerine katılmaya çağırıyoruz.” dedi.

Farklı ilgi alanları bulunan üyeleri için faaliyet gösterecek olan kulüp çalışmaları, üyelerine yaşadıkları ilçeden başlayarak şehrin farklı noktalarını tanıtmayı amaçlayan yarışmalar, geziler, masa tenisi, satranç ve futbol turnuvaları bu yaz yapılacak etkinliklerden sadece birkaçı.

Bilgi evi öğretmenleri tarafından hazırlanan yaz etkinlikleri programında üyeler, sekiz hafta boyunca, okuma gönüllüleri kulübünden, sinema ve fotoğrafçılık kulübüne, satranç kulübünden, origami kulübüne kadar birbirinden farklı kültürel ve sosyal içerikli kulüp çalışmalarıyla ufuklarını bir yaz daha genişletmiş olacak. Bilgi evleri üyeleri arasındaki dostluğu pekiştirecek olan, bilgi yarışması ve satranç turnuvalarına bu yaz yepyeni turnuvalar da damgasını vuracak. Erkek üyeler arasında düzenlenecek olan bilgi evleri arası futbol turnuvaları ile bayan üyeler arasında düzenlenecek olan bilgi evleri arası voleybol turnuvaları, üyelerin tatiline ayrı bir heyecan katacak. Geçtiğimiz haftalarda başlayan trafik eğitimi etkinlikleri de bilgi evlerinde, yaz tatili boyunca devam edecek. Gelenekselleşen yaz etkinliklerinde, yenilikler bunlarla sınırlı olmayacak.

Bu yıl, yaz tatili boyunca yaz etkinlikleri programında yer alan nitelikli çalışmalara katılan üyeler, kulüp çalışmaları ve diğer etkinlikler süresince ürettikleri ürünleri bilgi evlerinde sergilemenin de keyfini yaşayacak. 23 Ağustos Pazartesi günü bilgi evlerinde açılacak olan sergiler on gün boyunca meraklılarının ziyaretini bekliyor olacak.

28 Ağustos Cumartesi günü sona erecek olan yaz etkinlikleri süresince, gerek kulüp çalışmalarında gerekse turnuva ve yarışmalarda başarılı olan üyeler “Yaz Etkinlikleri Ödül Töreni”nde sürpriz hediyelerin sahibi olacak.