BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.439,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kaçak avcılar gölü kurutacaklardı!

Uşak’ta kimliği henüz belirlenemeyen bir şahıs tarafından gölete atılan yaklaşık 3 bin 500 metre uzunluğundaki ağ ele geçirildi.

Abone ol

Uşak’ta kimliği henüz belirlenemeyen bir şahıs tarafından gölete atılan yaklaşık 3 bin 500 metre uzunluğundaki ağ, jandarma nezaretinde Türkiye Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği (TUSOB) tarafından 5 saat süren bir çalışmayla toplandı.

Uşak kent merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Karaağaç Göleti’nde kaçak olarak balık ve istakoz avlamak amacıyla atılan 3 bin 500 metre uzunluğundaki ağlar TUSOB üyelerince saatler süren bir çalışma ile toplandı. Jandarma nezaretinde göletten toplanan ağlara takılan turna ve sazan balıkları ile istakozlar gölete geri salındı.

Dün öğle saatlerine gölet kenarına piknik yapmaya giden bir vatandaş kaçak ağları fark ederek durumu jandarmaya bildirdi. Gölet kenarına gelen jandarma ekipleri yaptıkları kontroller sonucu göleti baştan başa kaplayan bir ağ atıldığını fark etti.

Jandarma, kaçak balık avı için gölete atılan ağların toplanması için TUSOB’dan yardım istedi. Jandarma ekiplerinin yardım isteği üzerine gölete gelen bir gurup TUSOB üyesi iki adet botla göletteki ağları topladı. Yaklaşık 5 saat süren çalışmanın ardından 3 bin 500 metre uzunluğundaki pinter ve ağlar sudan çıkarıldı.

Kaçak ağları gölete atan kişi henüz tespit edilemezken jandarma ekipleri şahsın yakalanması için çalışma başlattı. Göletten çıkarılan ağlar ise gölet kenarında Uşak Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri nezaretinde gölet kenarında yakılarak imha edildi.

“GÖLETLERE ATILAN KAÇAK AĞLAR BALIK STOKLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Türkiye Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği (TUSOB) Başkanı İsmail Atalay, kentteki su kaynaklarının verimli kullanılamadığını ifade ederek, göletlerde ticari amaçlı avlanmanın yasak olduğunu ifade etti. İl genelindeki tüm göletlerde kaçak ağ atıldığını da belirten Atalay, “İl genelindeki göletlerde ticari amaçlı balık avlamak yasak.

Kaçak olarak göletlere atılan ağlar balık stoklarının yok olmasına neden oluyor. Dernek olarak biz bu tür durumlarda resmi yetkililere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bugün öğle saatlerinde jandarma ekipleri bizden yardım istedi. Arkadaşlarımızla Karaağaç Göletine gelerek çalışma başlattık.

Jandarma nezaretinde ilk önce ağları tespit ettik.Ağların göleti tamamen kapladığını gördük İki adet botla 5 saat süren bir çalışma ile ağları topladık. Ağlara takılan turna, sazan ve istakozları ise gölete geri bıraktık. Bu gölet halkın yoğun olarak piknik yaptığı ve sportif amaçlı balık avladığı bir yer. Gölette sazan, turna ve istakoz var. Ağa takılan turna ve sazan yavruları ile istakozları gölete geri bıraktık.

Uşak ilinde ağlar ve pinterlerle av yapılacak gölet yok. Zaten ilimizdeki göletler küçük. Göletlerdeki balık stoklarının korunması için kaçak avlanma ile hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Vatandaşların da bu konuda duyarlı olmalarını ve bu tür bir durum gözlemlediklerinde resmi görevlilere ihbarda bulunmalarını istiyoruz”dedi.