BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,06
ALTIN 2.470,19
HABER /  EKONOMİ

9 yaşındaki çocuktan BP'ye öneri

Meksika Körfezi'ndeki petrol sızıntısına çözüm arayan insanlar, BP'yi günde ortalama 5 bin öneri yağmuruna tutuyor.

Abone ol

Günde yaklaşık 100 bin varil ham petrolün denize aktığı kuyunun kapatılabilmesi için yoğun çalışmalar sürerken yeni fikir veya icatları olanlar da BP'yi ve ABD Sahil Güvenlik Araştırma ve Geliştirme Merkezi'ni mail yağmuruna tutuyor.

BP'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, dünyanın çeşitli ülkelerinden Arapçadan Rusçaya, çeşitli dillerdeki önerilerin bir kısmı denizdeki petrolün nasıl temizleneceği, bir kısmı ise kuyunun nasıl kapatılacağına yönelik düşünceleri içeriyor. Bazıları önerilerini iki cümle ile özetliyor, bazıları fotoğraflarla destekliyor.

9 YAŞINDAKİ ÇOCUKTAN ÖNERİ

Virginia eyaletinden 9 yaşındaki bir çocuğun da önerisini boya kalemleriyle yazarak anlattığı bildiriliyor.

BP'nin verilerine göre, Mayıs ayı sonuna kadar toplamda 40 bini bulan BP'nin Houston'daki merkezine gelen öneri sayısı, sorunun halen çözülememesiyle birlikte Haziran ayında ciddi artış gösterdi. Merkeze son dönemde günde ortalama 5 bin öneri geliyor. Bu önerileri incelediklerini belirten BP, bunlardan yalnızca çok azının test edilebilme özelliği taşıdığını kaydediyor.

Ayrıca, BP, internet sitesinde, bu önerileri inceleyebilmek için ekibi genişleteceklerini bildirdi.

BP'YE ''İLGİSİZLİK'' SUÇLAMASI

Washington Post gazetesinde de David Brown imzalı haberde, BP'ye gönderilen önerilerden bazıları yayımlandı.

Haberde, BP'nin kendi tekliflerini veya icatlarını dikkate almadığından yakınan öneri sahipleri, BP'yi çözüm konusuna ilgisiz kalmakta suçlarken BP yetkilileri ise önerilerin çoğunun ''uygulanmasının teknik olarak imkansız ve durumu daha da kötüleştirecek nitelikte'' olduğunu ifade etti.