BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

'Kurtlar Vadisi' zor durumda!

Burhan Ayeri, Kurtlar Vadisi'nin bu haftaki bölümünü eleştirdi ve dizinin bundan sonra karşı karşıya kalacağı zorlukları yazdı...

Abone ol

Akşam gazetesi yazarı "Burhan Ayeri yazısında, dizinin bu haftaki bölümüyle ilgili önemli tespitlerde bulundu. Ayeri, özellikle bu bölümden sonra diziye yönelik her türlü saldırıların ratingciler tarafından yapılacağını yazdı....

Kurtlar Vadisi, üç ayrı gelişmenin içiçe geçirildiği bölümle ekrana geldi. Finalin 'Ali Candan -Polat Alemdar- ile Efe Karahanlı'nın aynı kişi olduğu gerçeği' ve Baron'un -Mehmet Karahanlı- cesedinin bulunduğu haberiyle bir arada yapılması iyiydi. Arada Doğu Paşa'nın 'Devlet için tek gelenek vardır, bekası. Fatih Sultan Mehmet bile Devlet dedi, ailesini katletti' diyerek başlattığı diyaloglar hoştu. Polat'ın 'Hiçbir yalan, insan ömrü kadar uzun sürmez' deyişi belleğimizde kaldı. Yine Doğu Bey'in, serüvenin en önemli ismini 'Kanı Efe, içi Ali, dışı Polat' diye tanımlayıp, 'Birini seç evlat'ı ilave etmesini sevdik.

Rüyalar ve hayaller biraradaydı. Baron'un öldüğü an kayan yıldızı Kılıç'ın fark edişi senaryo zenginliğiydi. Bizi rahatsız eden, Karahanlı'nın infaz kararının yüzüne okunduğu sahnelerdi. Bu iş için Kabil'den Irak'a, Washington'dan, Büyükada'ya kadar davetiyeler -Bazılarına uçak bileti- çıkarıldı. Hatta, bunlardan biri Papa'ya kadar yollandı. Arada müthiş Türk-ABD ilişkileri ve 'Dünyayı kimler yönetiyor' yorumları izledik. '1 Mart Tezkeresi'ni engelleyen, ister asker ister politikacı, herkes hesabını verecek' sözleri kafamızı karıştırdı. Hele hele Baron'a 'ABD'ye nefret cephesini bile engelleyemedin' suçlaması ilginçti.

Buraya kadar her şeye tamam diyebiliriz. Ancak, takıldığımız ve üstünde önemle durmak istediğimiz konu, 'Hançerlenmeye giden kurgu'. Kulaktan dolma bilgilerle, önemli kuruluşlar, öncelikle biri, büyük zan altında bırakıldı. Hadi, cesedin bulunuş şekli ve cami esprisi Üzeyir Garih'ten esinlenme diyelim. Ya yargılamada ve infazdakilerin temsil ettikleri ne olacak? Akıtılan kanın çanağa doldurulup, teker teker dağıtılmasında kimler hedef alındı? Bereket, ağza götürülmesi verilmedi. 2005 yılında asırlar öncesinin 'Talmut Yasaları'nı hatırlatan senaryodan ürktük. Sanırız yazarlar 'Tapınak Şövalyeleri'den etkilendiler. Bize göre, tepede 'Klu Klux Klan' sembolleri ve Teksas Bayrağı daha çok yakışırdı. Bunları yazmazsak kendimize saygısızlık ederdik.

Şimdi olacakları söyleyelim. Kurtlar Vadisi'ne hücumlar iyice artacak. Hatta, diziye transfer teklif edip alamayanlar bu işte öncelikli olacak. Onlara da ayrıca uyarıda bulunmak istiyoruz. 'İhbarcılık kabul edilmesin' diye söze girerek, ara sıra CNBC-E'de yayınlanan 'Sopranos' adlı yapımı izlemelerini tavsiye ediyoruz. Gerçek mafya dizisi o. Zaman zaman katliamın babası yapılmakta. Saldırının sadece Kurtlar Vadisi'ne yönelmesi rating kıskançlığı. Bir yanda karalamacılar diğer tarafta, bu diziye rakip olamayacağını anlayıp havlu atanları bile görebiliyorsunuz. Bunların son örneğini NTV'deki 'Herkes Bunu Konuşuyor'da fark ettik. Okan Bayülgen, ezilmemek için Polat Alemdar'ın karşısına eskiden derlemelerle çıkmayı tercih etti. Yani kolajlarla. Bu da 'Bükemediğin bileği öpeceksin'in en alkışlanacak örneğiydi!

Yazı:Burhan AYERİ
AKŞAM