BIST 10.521
DOLAR 32,24
EURO 34,90
ALTIN 2.428,68
HABER /  GÜNCEL

ABD'nin casusu Türk gazeteci!

Fatih Altaylı, ABD'li Pollock adlı gazetecinin Türkiye'de bulunan muhbirinin bir Türk gazeteci olduğunu ve Türkiye aleyhinde çalıştığını işte bu belgeyle ortaya koydu...

Abone ol

Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Türkiye aleyhinde ABD'de yapay gündemler yaratılmasında rol oynayan aktörlerin kimler olduklarını, kendisine eski bir diplomat tarafından gönderilen mektup yoluyla açıklıyor. Türkiye aleyhine çalışanlar ABD'liler mi, yoksa Türk gazeteciler mi? Altaylı "Pollock’un Türkiye’de muhbiri mi var?" adlı bugünkü yazısında şunları yazıyor....
ABD’de yaşayan bir eski diplomattan bir e.posta geldi.

Türkiye’ye gündem pompalandığı yolundaki görüşlerime tamamen katıldığını söylüyor.

Ve ekliyor:

Sayın Altaylı,

‘Türkiye’ye Gündem Pompalanıyor’ başlıklı (bugünkü) yazınızı okumadan önce size bu bulguyu göndermeye karar vermiştim. Siz de bu izleniminizi başlığa taşıyınca ileteyim istedim.

Pollock adlı gazeteci, sizin de belirttiğiniz gibi tanınmış biri değil. O tarz bir yazı yazılması için çalıştığı gazete ‘bir yerlerden’ dürtülmüş ve yazıyı yazma işi de Pollock’a düşmüş olabilir. Ama ayrıntılı bilgilerin kaynağının, ‘Ankara’da ikamet eden bazı Amerikalılar’ olduğu konusunda şüphem var. Bu, kote edilen Amerikalılar, böylesi ayrıntılar verecek acemilikte değillerdir sanıyorum.

Onlar yazıyı istemişlerdir, Pollock kardeşimiz de ‘görev aşkı’ ile işe sarılmış ve hani teniste smaçlık bir top gelir de siz topu ‘öldürmeniz’ gerektiğini bilirsiniz; ama o anda, şöyle sert vurayım, şöyle ters köşeye atayım derken fileye takarsınız ya, işte öyle olmuş galiba. Yani ‘over killing’. Yazısına koyarak ‘over-kill’ ettiği ayrıntıları ise yine ‘Ankara’da ikamet eden bir Türk gazeteci’ vasıtasıyla elde etmiştir sanıyorum. (Emekli diplomat burada Pollock’un dostu olan ve Ankara’da bir gazetenin temsilciliğini yapan birinin adını veriyor.)

Nereden beslenirse beslensin, Pollock’un kastı aştığı ortada.

Diplomat dostum daha sonra benzer yazılar kaleme alan De Borchgrave isimli yazarın ilişkide bulunduğu karanlık odaklarla ilgili olarak da bir araştırma yaptığını belirtiyor.

Anlayacağınız birileri bir oyun tezgáhlıyor.

Bizden birileri de buna alet oluyor.

En azından iddia böyle.

Yazı:Fatih ALTAYLI
HÜRRİYET