BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Kurtlar Vadisi izleyen mafya olmaz

Milyonlarca kişinin seyrettiği "Kurtlar Vadisi"nin özellikle gençleri mafyaya özendirip şiddete sevk ettiği fikri gündemde halen tartışılıyor. Erdal Güven'in ise itirazı v

Abone ol

Erdal Güven, 'Kurtlar Vadisi' adlı dizinin toplumda özellikle gençleri mafyaya özendirdiği fikrine tamamen karşı çıkıyor. Güven "Mafya dizileri" adlı yazısında bu konuya şöyle değiniyor....

ARTIK bu safsatalardan sıkıldım. Yok televizyonlarda gösterilen mafya dizileri toplumun değer yargılarını yok ediyormuş, yok gençleri mafyaya özendiriyormuş, yok mafya dizilerinde adam öldürüldüğünü gören gençler durup dururken kendi arkadaşlarını öldürmeye başlıyorlarmış.

Yok böyle bir şey, hiç inandırıcı değil. Eğer Türk Gençliği izlediği filmlerden bu kadar çabuk etkilenecek olsa yıllardır Türkiye'de kan gövdeyi götürürdü.

Örneğin bu konuda en çok eleştiri alan Kurtlar Vadisi dizisini ele alalım. Kurtlar Vadisi, yıllar önce vizyona giren Yılmaz Güney filmlerinden daha az tehlikeli bana kalırsa.

Benim çocukluğumda da böyle vurdulu kırdılı filmler vardı. İyi huylu gangsterlerin öldürdüğü kötü polisler film boyunca yerlerde sürünürdü.

Ben her hafta bu tür filmlere giderdim ama sinema çıkışı hiçbir arkadaşımı öldürmeyi de düşünmedim. Genç muhabir çocuklar haberi biraz daha ilgi çeker hale getirebilmek için olaya biraz da toplumsal bir hava katıp olayların ardında yatan gerçeği ortaya çıkartmak gibi bir misyon üstleniyorlar ve sonuçta da cinayetleri mafya dizilerine bağlıyorlar.

Ben Kurtlar Vadisi'ni zevkle seyrediyorum. Bazen saçmaladıkları oluyor ama genel kurgusu içinde mükemmel bir çalışma. Şimdi bazı kendini bilmezler işledikleri cinayete konu olarak bu diziyi gösterecekler diye ben bu diziden mahrum olamam.

Durup dururken bir şeye özenip cinayet işleyecek kadar cani ruhlu olan bir adam zaten her an bir şeyden etkilenip cinayet işleyebilir. Bunun için mafya dizisi seyretmesine falan gerek yok.

Yası:Erdal Güven
HALKA VE OLAYLARA TERCÜMAN