BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Barlas:'Erdoğan basına muhtaç'

Mehmet Barlas, son günlerde medyayla arasını iyice açan Başbakan Erdoğan'ın hata yaptığını yazdı. Barlas, Erdoğan'ın siyasi yaşamında basına muhtaç olduğunu vurguladı

Abone ol

Sabah Gazetesi Yazarı Mehmet Barlas, son günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın basını suçlamasının politik hayatında dezavantajlara yol açacağından yazısında şöyle bahsetti...

TECRÜBE.

YAŞAYAN ne kadar iktidar görmüş deneyimli politikacı varsa toplanıp Başbakan Erdoğan'a gitmeliler. Ona basınla arayı açmanın kendi politik yaşamlarında doğurduğu iyi olmayan sonuçları anlatsalar.
Hasan Pulur'un sık sık tekrarladığı bir cümle vardır.
- Gazeteci ile arkadaşlık etmek bir numara dar ayakkabı giymeye benzer. Arkadan vurur.

Gazeteci arkadan mı, önden mi vurur bilemeyiz ama, belirli iktidar süresi aşılınca, size en yakın gazeteciler bile muhalefete yakınlaşır. Mesleğin evrensel kuralı bu. Siyaset mesleğinin evrensel kuralı da, politikacının basına sinirlense bile bunu belli etmemesidir.

Bu kuralı Türk politikacıları, iktidardan düştükten ve muhalefet olduktan sonra öğrenirler. Başbakan Erdoğan'ın yeniden bu öğrencilik dönemini yaşaması gerekmiyor ki.
Bunu daha önce yaşayarak öğrenenlerle konuşsa, basınla diyaloga girse, siyasi yaşamına sondan başlaması mümkün olabilir. Doğrudur. Basın kimseyi iktidar yapamıyor. Erdoğan'ın basına hiçbir borcu yok.

Ama basınla ipleri kopartarak da siyaset yapılamıyor. Bunu öğrenmek için, geçmişte yaşananları sil baştan yeniden yaşamaya gerek yok ki.
Yazı:Mehmet BARLAS
SABAH