BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Kürtçe eğitime FREN

Diyarbakır'da gergin diyalog. Başbakan Erdoğan, Baro başkanına sert çıktı;

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Diyarbakır Valiliği'nde 15 sivil toplum örgütü yöneticileriyle bir araya geldi. Basına kapalı olan ve gergin geçtiği belirtilen toplantıda STK temsilcilerinin PKK saldırılarından "şiddet" ifadesiyle söz etmelerine Erdoğan itiraz etti.

PKK saldırılarının "terör" diye nitelendirilmesini isteyen Erdoğan, "Çünkü, şiddet basit bir şeydir. Kürt adına yola çıktığını iddia eden PKK Kürtleri öldürüyor. Buna ilk tepki koyan Kürt orijinli insanlar olmalı" dedi.

Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu, "Şiddet bazı kesimler tarafından meşru görülüyor. Bunun giderilmesi için Kürt sorununda bazı açılımlar yapılmalı... Demokrasi ve özgürlükler başta olmak üzere" görüşünü dile getirdi.

Danıştay kabul etmedi

Erdoğan'ın, "Sen Başbakan olsan, benim yerimde olsan ne yapardın? Bu açılım ne olurdu" sözlerine Tanrıkulu, "Anadilde Kürtçe eğitim ve üniversitelerde Kürtçeye dair edebi bölümlerin açılması gibi, Kürtçenin seçmeli ders olması gibi" karşılığını verdi.

Bunun üzerine Erdoğan, gergin bir ifadeyle şunları söyledi: "Türkiye'de sadece Kürtler yok. Yarın Çerkezi de, Lazı da isterse ne olacak? Herkes talep edecek. O zaman nasıl birlikteliği sağlayacağız? Söylemek kolay. Bizde bir laf var. Sorumluluk mevkiinde değilsen atış serbest! Bekâra karı boşamak kolay!"