BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,86
ALTIN 2.389,63
HABER /  SPOR

Beraberlik normal sonuçtu

Bursaspor- Galatasaray maçından sonra teknik adamlar beraberliği normal buldu

Abone ol

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Fortis Türkiye Kupası (D) Grubu'nda, 2-2 berabere biten Galatasaray maçıyla ilgili olarak, ''İkinci yarı mükemmele yakın oynadık'' dedi.

Aybaba, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, dün vefat eden TFF ARGE Komisyonu Başkanı Gündüz Tekin Onay'ın ölümüyle ilgili duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Onay'ın ölümünün Türk futbolu adına çok önemli bir kayıp olduğunu ifade eden Aybaba, ''Ölümüne çok üzüldük. Onun ben dahil hepimize emeği çok fazla'' dedi.

Aybaba, maçla ilgili olarak da erken bir gol yediklerini, 20 dakikalık bir bocalama süresinin ardından toparlandıklarını ve karşılaşmanın oldukça çekişmeli geçtiğini belirterek, ''İkinci yarı mükemmele yakın oynadık. Oyuncularımı sergiledikleri futboldan dolayı kutluyorum. Bugün sergilediğimiz mücadele ileride neler yapabileceğimizi bize gösterdi. İkinci yarı Galatasaray'a pozisyon dahi vermedik. Kupa mücadelesine puanla başladık. Artık bir sonraki Sarıyer maçını düşünüyoruz'' diye konuştu.

Hakeme penaltı öfkesi

Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Osman Çelik, bir penaltılarının verilmediği maçın, yeşil-beyazlı takım için şanssız bir karşılaşma olduğunu belirterek, maçın ilk yarısında istenilen oyunu sergileyemediklerini kaydetti.

Çelik, ikinci yarıda ise sezonun en iyi futbolunu oynadıklarını, hakeme rağmen 2 gol bularak, 1 puan kazandıklarını dile getirerek, ''Volkan'ın golüyle sevindik. Genç oyuncumuz gelecek vaat ediyor. Attığı golle bunu bir kez daha gösterdi. İkinci golü de Tum kazandırdı. Bu oyuncumuz, çok güzel mücadele etti. Ligde de iyi işler yapacağına inanıyorum'' dedi.

GALATASARAY CEPHESİ

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Felkamp da Bursa'ya gelirken Atatürk Stadı'nın zemininin daha kötü olacağını düşündüklerini, ancak futbol için çok uygun bir ortam bulduklarını kaydetti.

Her iki takımın da kazanmak için gerekli mücadeleyi gösterdiğini ifade eden Felkamp, ''İki takım da beraberliği hak etti. Biz iki kez öne geçtik. Teknik direktör olarak 'Bu maçı alabilirdik', üzüntüsünü de yaşıyorum. Sonuçta Bursa gibi bir deplasmandan böyle bir sonuçla ayrılmak da kötü değil'' dedi.

Felkamp, bir gazetecinin ''Almanya'da olduğunuz süre içinde, sağlık durumunuzla ilgili spekülasyonlar yapıldı. Dönmeyeceğiniz söylendi. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?'' şeklindeki sorusuna, ''Sizin de dediğiniz gibi bunlar tamamen spekülasyon. Almanya'da Türk ve Alman doktorlara tedavimi yaptırdım. Eğer kendimi iyi hissetmeseydim kalır, dinlenirdim. Bazı antrenörler, işten kovulma korkusuyla hasta olmalarına rağmen, tedavilerini yaptırmaz. Kulübeden ayrılmazlar. Benim böyle bir şeye ihtiyacım yok'' yanıtını verdi.

Transfer Linderoth'a bağlı

Karl Heinz Felkamp, transferlerle ilgili soruya ise ''Adnan Polat ve Adnan Sezgin ile görüştüm. Linderot'un sağlık durumuna göre hareket edeceğiz. Bu oyuncunun şu anda 6 hafta oynaması imkansız. Eğer ameliyat olursa sezonu kapatacak. O zaman Linderot'un yerine, bulunduğu bölgeye bir oyuncu almak durumundayız'' dedi.