BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,87
ALTIN 2.436,24
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kurşun yaram madalyamdır

Mavi Marmara Gemisi'nde bulunan Zonguldaklı Diş Doktoru Merdivan, kente gelişinde vatandaşların büyük sevinç gösterisiyle karşılandı.

Abone ol

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'nde bulunan Zonguldaklı Diş Doktoru Salih Merdivan, kente gelişinde vatandaşların büyük sevinç gösterisiyle karşılandı.

Zonguldak Madenci Anıtı'nda toplanan vatandaşlar, Merdivan ve ailesini taşıyan aracın kente girmesi ile büyük sevinç yaşadı. Dr. Salih Merdivan'a sarılıp gözyaşı döken yakınları ve arkadaşları, tekbir getirip İsrail aleyhine slogan attı.

İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu sol kolundan yaralanan Merdivan, hiç olmayacak hataları yapan İsrail'in çok zor durumda kalmasının Allah'ın bir yardımı olduğunu ifade ederek, "Allah, Gazze vesilesiyle ümmeti diriltecek. Biz oraya bütün insanlığı temsilen gittik. Orada hiç kendimizi düşünmedik, tek parçaydık. Zonguldak'ın orada temsil edildiği düşünülebilir; ama bu Salih'in, Ahmet'in meselesi değil, ümmetin meselesiydi. Allah bize şeref verdi, İsrail zelilini daha çok zelil kıldı. Bu, İsrail'in düşüşünün başlangıcı olacak." dedi.

10 yaşındaki kızı Sehle'nin "Hoş geldin baba" demesi üzerine kızına sarılıp alnından öpen Merdivan, gazetecilerin, kolundan yaralanmasıyla ilgili sorusu üzerine, "O Gazze'ye giderken gemi operasyonunda gerçekleşen bir olaydı. Biz onu şeref madalyası kabul ederiz. Sadece bir sıyrık, kurşun sıyrığı gerçekleşti. Yarası var, ama ben ondan bir şikayet duymuyorum, o bizim için bir şeref madalyasıdır diye düşünüyorum." diye konuştu.

Dr. Merdivan, 'Askerler sizi hedef mi aldı?' sorusuna da şu cevabı verdi: "Bize orada yaylım ateşi açtılar. Yani orada kim var diye bakmıyor. İHH Kameramanı'nı alnının ortasından vurdular. Sadece görüntü alırken vurdular. Yani oradaki insanlara suçlu-suçsuz bakmadılar, herkesi taradılar."