BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.398,90
HABER /  DÜNYA

Kuranı atış tahtası yaptılar!

Irak'ta Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık. Bir Amerikan askeri, birliğinde Kur'anı atış taliminde hedef tahtası olarak kullandı.

Abone ol Irak’ta Kuran-ı Kerim’i atış talimlerinde hedef olarak kullanan bir amerikan askeri birliğinden çıkartılarak ülkesine gönderildi. Askere disiplin cezası da verilecek.

NTV'nin haberine göre Irak polisi, geçen hafta kurşun delikleriyle parçalanmış ve içine hakaret edici yazılar yazılmış bir Kuran-ı Kerim buldu. Bir askerin Kuran-ı Kerim’i atış taliminde hedef olarak kullandığı tespit edildi.

Birliğinden uzaklaştırılan asker, hakkında disiplin soruşturması başlatıldı ve adı açıklanmayan askerin Irak’tan gönderilmesine karar verildi.

Bağdat’taki ABD komutanı Tümgeneral Jeffery Hammond, olayın yaşandığı bölgedeki Sünni liderlerden kişisel olarak özür diledi. Ancak ABD’li yetkililer, bunun sadece münferit bir olay olduğunun da altını çizdi.

Irak’taki en önemli Sünni gruplardan biri olan İslam Partisi ise, olaydan büyük üzüntü duyulduğunu ve tüm Müslümanlara yönelik bu saldırının kınandığını belirtti.

Açıklamada, “bu tür olayların son yıllarda sık sık gündeme geldiği, artık özürlerin yetmediği, Amerikan ordusunun caydırıcı tedbirler alması gerektiği” ifade edildi.

Bu arada, olaya çok az yer ayıran Irak basını, uluslararası ajansların konuya ilişkin haberlerini yayımlamakla yetindi.