BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,84
ALTIN 2.400,09
HABER /  POLİTİKA

AK Parti idamını bekliyor

AK Parti kapanacak ve yeni parti kurulacak. Reuters haberini bir bakan ve bir üst düzey parti yöneticisine dayandırdı.

Abone ol

İngiliz Reuters Haber Ajansı, AK Parti yöneticilerinin, Anayasa Mahkemesi’nin parti kapatılması ve Başbakan Erdoğan’a siyasi yasak yönünde karar vermesini beklediklerini duyurdu.

PARTİ KURMAK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

AK Partili bakan ve yetkililerin görüşüne başvuran Reuters’e göre, iktidarlarını korumanın yollarını arayan AK Partili yöneticiler, şimdiden yeni bir parti kurmak için çalışmalara başlamış durumda.

Reuters Haber Ajansı, AK Parti yöneticilerinin, Anayasa Mahkemesi’nden partinin kapatılması ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a siyasi yasak kararının çıkmasını beklediklerini bildirdi..

AK PARTİ KAPATILACAK

Ajansa konuşan AK Partili bir bakan, partinin kapatılacağı görüşünün pek çok bakan tarafından kabul gördüğünü söyledi: “AK Parti kapatılacak. Erdoğan ve bazı diğer üyelere de siyasi yasak gelmesi bekleniyor. Bu görüş kabinedeki pek çok bakan tarafından paylaşılıyor”

PARTİDEKİ RUH HALİ KARAMSAR

AK Partili üst düzey bir yetkiliye göreyse yargı süreci partiyi olumsuz etkiliyor: “Türkiye’nin geleceği için çok kaygılıyım. Ama kaderimiz 11 hakimin elinde ve biz sadece onların ne karar vereceğiin tahmin edebiliyoruz. Partideki ruh hali çok karamsar”

YENİ BİR PARTİ KURACAĞIZ

AK Partililerin şimdi iktidarlarını korumanın yollarını aradıklarını bildiren ajansa konuşan bir AK Partili yönetici de “Yeni bir parti kuracağız” diyerek bunu doğruluyor.

ERDOĞAN BAĞIMSIZ ADAY

Parti yetkililerinin, yeni bir parti kurmak için çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Reuters, Erdoğan ve çok sayıda milletvekiline siyasi yasak gelmesi halinde genel seçimlere gidilmesi ihtimali olduğunu belirtti. AK Partili kaynaklar da, Erdoğan’un seçimlere bağımsız olarak katılacağını ve seçilince de başka bir adla yeni bir parti kuracağını anlattı: “Erdoğan yeni partinin lideri olmaması bizim için tehlike oluşturur. Çünkü halen partiyi yönetecek iki numaralı adam yok.”