BIST 10.102
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.411,65
HABER /  GÜNCEL

Kuran kursunda iğrenç tecavüz

Kaçak Kuran Kursu bir iğrençliğe sahne oldu. 4 yaşındaki erkek çocuğu soğuk odaya götüren 'hoca' ona orada tecavüz etti.

Abone ol

İstanbul’da bir apartmanın zemin katında kaçak olarak açılan Kuran kursunda eğitmenlik yapan ‘Rabbani’ lakaplı 17 yaşındaki Y.Y., 4 yaşındaki kursiyer erkek çocuğuna tecavüz etti. Çocukların cezalandırılması için soğuk tutulan odada gerçekleşen tecavüzü, oğlunu almaya gelen annenin dikkati ortaya çıkardı.

AHT'nin haberine göre İstanbul Ümraniye’de bir apartmanın zemin katındaki kursta yaşanan olay iddialara göre şöyle gerçekleşti:

Binanın sahibi olan Seyfettin K., 17 yaşındaki ‘Rabbani’ lakaplı Y.Y. ile birlikte, kursa gelen çocuklara Kuran eğitimi vermeye başladı.

CEZALANDIRMAK İÇİN SOĞUK ODAYA GÖTÜRDÜ

Her gün düzenli olarak yaklaşık 15 çocuğun geldiği 09.00 ile 15.00 saatleri arasındaki kursa 4 yaşındaki R.Ç. de annesi tarafından kayıt ettirildi.

Küçük çocuğu her sabah olduğu gibi annesi 6 Nisan günü de kursa getirip bıraktı. Tüm çocukların sınıf olarak düzenlenen odada Kuran okudukları sırada, ‘Rabbani’ lakaplı Y.Y., küçük çocuğu yaramazlık yapıp derslerini bilemeyenleri korkutmak için kullanılan boş ve soğuk ‘ceza odasına’ götürdü.

22 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Y.Y., burada çocuğa tecavüz etti. Ancak tam bu sırada annesi, oğlu R.Ç.’yi almaya geldi. Çocuğunun hocasıyla odadan çıktığını gören anne, yolda R.Ç.’ye orada ne yaptıklarını sordu. Çocuk da annesine tecavüz olayını anlattı. Bunun üzerine anne soluğu polis merkezinde aldı. Çocuk Şube’de de psikolog eşliğinde R.Ç.’nin ifadesi alındı. Yakalanan Y.Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

DNA TECAVÜZÜ DOĞRULADI

Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonunda kaçak kursun ehliyetsiz hocası hakkında ‘hürriyeti tahdit ve çocuğun cinsel istismarı’ suçlarından 22 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanan davada, Adli Tıp Kurumu’nun küçük çocukta bulunan sperm örneklerine yaptığı DNA testi tecavüzü doğruladı. Kaçak Kuran kursu, Ümraniye Kaymakamlığı tarafından mühürlendi.