BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.436,17
HABER /  GÜNCEL

Elif Şafakın aşkı korsan oldu

Ankara'da bir matbaada korsan kitap basıldığı ihbarı üzerine harekete geçen yetkililer bir kamyonete operasyon yaptı.

Abone ol

Ankara'da 20 bin 939 kopyalanmış kitap ile kitap basılmak üzere hazırlanmış 287 bin 500 adet sayfa ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri Mülkiyet Hakları Büro Amirliği ekiplerinin istihbarat çalışmalarında OSTİM'deki bir matbaada "korsan" kitap basıldığı bilgisine ulaşıldı.

Kitapların basımının ardından çevre illere de gönderildiğinin tespit edilmesi üzerine harekete geçen ekipler, matbaa ile matbaadan kitapları alan ve İstanbul'a hareket eden 38 TL 971 plakalı kamyona operasyon düzenledi.

Operasyonda matbaada 939 bin, kamyonda 20 bin adet kopyalanmış kitap ele geçirildi. Matbaada kitap yapılmak üzere basılmış 287 bin 500 sayfaya da el konuldu. Olayla ilgili S.B, A.L.Ö. ve F.P. gözaltına alındı.

Ankara Valiliği Korsanla Mücadele İl Denetim Komisyonu Başkanı Hamdi Dinçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'da korsanla mücadelede son yılların en büyük operasyonunun gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Dinçer, "Ankara'da bu iş yoktu. Korsan kitaplar Ankara'ya diğer illerden geliyordu. Önemli bir darbe vuruldu" dedi.
Ele geçirilen kitapların arasında ders kitaplarının yanı sıra yazar Elif Şafak'ın "Aşk" ile bazı yabancı yazarlara ait romanların yer aldığı bildirildi.