BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.439,33
HABER /  GÜNCEL

Şivan Perver şoke oldu!

Eller tetikteydi namlunun ucunda ise Kürtler'in Pavorottisi Şivan Perver vardı. En küçük bir ani hareket sanatçının ölüm fermanı olabilirdi.

Abone ol

Dünyaca ünlü Kürt sanatçı Şivan Perver Kanada’nın Toronto şehrinde gözaltına alındı. Otoyolda yaşananlar Hollywood filmlerini aratmadı..

Onlarca polis aracı durdurup etrafı kuşattı. Eller yukarıda dışarı çıkan Perwer ve üç arkadaşı terörist sanılarak yere yatırıldı ve kelepçelendi.

Ünlü Kürt sanatçı Şivan Perver, dün akşam geleneksel Kürt festivali için bulunduğu Kanada’nın Toronto şehrinin, en işlek otobanlarından 427'de polis (OPP) tarafından aracı durdurularak yere yatırıldı ve kolları kelepçelendi.

ARAÇTA SİLAHLI KİŞİLER VAR İHBARI

Polis araçta silahlı kişilerin olduğu ihbarını aldıklarını iddia ederek, Toronto’dan Niagara Falls’a giden Şivan Perver ve 3 arkadaşının bulunduğu aracı bütün yolu kapatıp durdurdu, silahlarını ünlü sanatçıya ve arkadaşlarına çevirerek yere yatmalarını söyledi.

1 SAAT SONRA ANLAŞILDI

Bir saatlik hengameden sonra polis araçtaki kişinin defalarca Kanada’ya gelmiş ünlü Kürt sanatçı Şivan Perver olduğunu anladı. Elinde silah olduğu sanılan kişinin ise Şivan’ın sürekli kendisiyle gezen, çekim yapan kameramanı olduğu tespit edildi. Kameraman elindeki kamerayı camdan dışarı çıkarıp hazırlanan bir program için çekim yapıyordu.

POLİS ÖZÜR DİLEDİ

Ontario polisi büyük bir bir yanlış yaptığını anlayınca Şivan Perver ve arkadaşlarından özür dileyerek kendilerini serbest bıraktı.

'KORKUNÇTU'

Perver yaptığı açıklamada , "Polise durumu açıklamaya çalıştım, ben bir sanatçıyım dedim fakat dinlemediler. Bütün otobanı kapattılar, etrafımızda 6-7 tane polis arabası. Son derece gereksizceydi, korkunçtu. Neden? Neden?" dedi..

Ontario eyaleti Polisi (OPP) genel sekreteri Julian Fantino ise yaptığı açıklamada; "Aracın içindeki kişilerin duygularını anlayabiliyorum, bu durum için son derece üzgün olduğumu bilmenizi isterim. Fakat umut ediyorum ki siz de polisin içinde bulunduğu güç durumu ve tehlikeyi anlarsınız. Polis araçta silahlı adamların olduğu ihbarını alınca herkesin güvenliğini sağlamak için böyle davranmalıydı" dedi.

Şivan Perver onurlarının çiğnendiğini söyleyerek polislere tazminat davası açacağını belirtti.

İŞTE PERWER'İN ZOR ANLARI (VİDEO)

[PAGE]



GÖZALTINA ALINMA ANINDAN FOTOĞRAFLAR
DİĞER SAYFADA...

[PAGE]



[PAGE]



[PAGE]



[PAGE]



[PAGE]



[PAGE]



[PAGE]



[PAGE]


KAMERAMANIN GÖZALTINA ALINDIĞI ANLAR