BIST 10.743
DOLAR 32,21
EURO 35,06
ALTIN 2.531,51
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kuran-ı Kerim CDsi satılacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur'an-ı Kerim'in Türkçe mealini CD'ye okutup satacak

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur'an-ı Kerim'in Türkçe mealini CD'ye okutup yarısına yakınını halka ücretsiz dağıtacak. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye'de okuma alışkanlığının gelişmiş ülkelere oranla çok düşük olduğunu söyledi. Bu yüzden Kur'an-ı Kerim'in de çok az okunduğunu ve buna bağlı olarak iyi kavranamadığını düşündüklerini ifade eden Prof. Dr. Görmez, bu düşünceden hareketle Türkçe mealinin CD'ye okunması konusunda çalışma başlattıklarını bildirdi.

Kur'an-ı Kerim'in Türkçesini CD'ye kimin okuyacağı konusundaki görüşmelerin sürdüğünü belirten Prof. Dr. Görmez, şöyle konuştu:“Okunamıyorsa, isteyen Kur'an-ı Kerim'i, Türkçesini dinleyerek öğrenecek. Bugüne kadar Kur'an-ı Kerim ile ilgili yayınlarımızın yüzde 50'sine yakını ücretsiz dağıtıldı. Türkçe CD'lerin de aynı şekilde yarısına yakını ücretsiz dağıtılabilir. Henüz kaç adet CD hazırlanacağı bile net değil.”

Prof. Dr. Görmez, Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çıkarılan “Peygamberimi Öğreniyorum” gibi bazı kitapların da CD'ye okunup dağıtımının yapılmasının planlandığını sözlerine ekledi.