BIST 10.732
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.532,36
HABER /  GÜNCEL

Türkiye soğuktan donacak!

Türkiye, yarından itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.

Abone ol

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, halen yurdun doğu kesimlerinde etkili olan yağışlı hava, yurdun güney ve batı kesimlerini de etkileyecek.

Güney ve batı kesimler, yarından itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Yurt genelinde yarın görülecek sağanak yağışların, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde etkili olması bekleniyor.

Yağışlar, salı günü Trakya ve Doğu Karadeniz kıyıları dışında tüm yurtta devam edecek. İstanbul, Kocaeli ve Sakarya illeri başta olmak üzere Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde salı günü etkili ve sürekli yağış olacağı tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Kütahya'nın yüksek kesimlerinde gece ve sabah ilk saatlerde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde çarşamba günü devam edecek yağışların, perşembe günü yurdu terk edeceği, ancak yine aynı gün akşam saatlerinden itibaren batı bölgelerin yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının pazartesi ve salı günü yağış alan yerlerde azalacağı, çarşamba ve perşembe günleri biraz artacağı ancak cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede azalacağı bildirildi.

Rüzgarın, pazartesi akşam saatlerinden sonra özellikle salı günü batı bölgelerde kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Karadeniz ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Meteoroloji yetkilileri, pazartesi günü güney ve batı, salı günü güney, iç ve batı, çarşamba günü doğu bölgelerde kuvvetli rüzgarla birlikte etkili ve sürekli olması beklenen sağanak yağışların oluşturacağı sel, su baskını gibi durumlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmasını istedi.