BIST 10.273
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.410,27
HABER /  GÜNCEL

Kupayı göreyim o an öleyim

Apandisti patlayan Erdoğan Demirören, doktorların tüm ısrarına rağmen kupa finalini izledikten sonra ameliyata girdi.

Abone ol

'Ölümüne Beşiktaş sevgisi' dedikleri bu herhalde. Siyah beyazlı renklere hasta derecesinde aşık olan baba Demirören, takımı kupayı kaldırırken kendisi ölümün kıyısında gezdi. Başkanı Yıldırım Demirören'in babası Erdoğan Demirören, ameliyatı gün boyu erteletip 120 dakikalık kupa maçını izlemeyi tercih etti.

Çarşamba günü Demirören ailesi için çok zor geçti. Penaltılarla gelen kupa ve baba Demirören'in filim sahnelerini aratmayan apandist ameliyatı sürecini Vatan gazetesi spor yazarı İbrahim Seten yazdı. Nefes kesen kupa ve ameliyat finalini Seten'den dinliyoruz:

"Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, ailesiyle birlikte finali izlemek için Kayseri’deydi.. Saat 15.00 sularında cep telefonu çaldı, gelen haber pek de iç açıcı değildi.. 3-4 gündür rahatsız olan babası Erdoğan Demirören’in apandisi patlamıştı ve acilen ameliyata girmesi gerekiyordu.. Ancak Erdoğan Bey ameliyat olmaya yanaşmıyordu.. 14.20 uçağıyla Kayseri’ye gelen Beşiktaş Basın Sözcüsü Mete Düren, Erdoğan Bey’le konuştu ve ameliyatı geciktirmenin kendisi için hayati tehlike oluşturabileceğini anlattı.. Ancak Erdoğan Bey buna pek yanaşmadı, “Siz maçınızı izleyin, sonra görüşürüz” karşılığını verdi.. Bunun üzerine Yıldırım Demirören, eşi Revna Hanım, çocukları ve Düren havaalanında bekleyen özel uçaklarına atlayarak kupa finalini arkalarında bıraktılar, apartopar İstanbul’a döndüler.

KAYSERİ ekibi Kanlıca’daki eve vardıklarında Erdoğan Demirören yatağında finali izliyordu ve durum 1-0 Beşiktaş lehineydi.. Bütün aile toplanıp kendisini ikna etmeye çalıştılar.. Erdoğan Bey sonunda ikna oldu: “Tamam çocuklar, bu gece ameliyat olacağım, söz.. Ama bu maç bitsin..” Ailenin tüm fertleri bir yandan Erdoğan Bey için endişe ederken, öte taraftan kupa finalini izlediler.. Maç 2-1 olduktan sonra ufak ufak hastaneye gidiş hazırlıkları başladı ama baba Demirören ısrarlıydı, “Bitiş düdüğünü görmeden evden çıkmam..” Neyse, normal süre 2-2 bitti ve Maslak Acıbadem Hastanesi’ne yolculuk başladı.

DEMİRÖREN ailesi hastaneye girdiğinde uzatmanın ilk yarısı bitiyordu.. Erdoğan Bey, 4300 numaralı hastane odasında ameliyata hazır hale getirildi, kollarına plastik borular takıldı.. Ama ı-ıh! Yıldırım Demirören, ameliyata girecek olan yakın aile dostu Mete Düren, “2. uzatmayı da göreceğim” diyen Erdoğan Bey’i ikna edemediler.. Fanatik Beşiktaşlı Erdoğan Demirören uzatmayı da tamamladı.. “Babacığım, penaltılar stresli olur, izlemene gerek yok.. Ameliyat öncesi sakin olmalısın” diye çırpınan çocuklarına rağmen penaltıları da izledi.. (Not: Bu stresi kaldıramayan Beşiktaş Başkanı ise ilk 9 penaltıya bakmadı, sadece son penaltı atışını seyredebildi..)

VE mutlu son.. Beşiktaş son 6 yılda Türkiye Kupası’nı 4. kez kazandı.. Hasta yatağında apandisit ameliyatı öncesi narkoz verilmeye hazır durumda olan Erdoğan Demirören, artık bitap düşen Prof.Dr. Mete Düren’e son bombayı da patlattı: “Durun durun! Kupa törenini de bekleyelim.. Kupanın alınışını görmeden ameliyata girmeyeceğim..” Ama bu sefer tıbbın gücü galip geldi ve töreni beklemeden ameliyathaneye yolculuk başladı.. Ezcümle, kökten Beşiktaşlı Erdoğan Demirören’in ameliyat macerası da Beşiktaş’ın kupa finali kadar uzun ve maceralı sürdü."