BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Zincirle yatağa bağladılar ve...

Ankara'da kaçırılıp, 3 gün bir kömürlükte zorla tutulan Buse Merve Ürgen'in yaşadığı kâbus dolu günlerin tüm ayrıntıları açığa çıktı

Abone ol

Ankara'da kaçırılıp, 3 gün bir kömürlükte zorla tutulan Buse Merve Ürgen'in yaşadığı kâbus dolu günlerin tüm ayrıntıları açığa çıktı

Ankara'da Bilkent Üniversitesi 2. sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Buse Merve Ürgen'i üniversite içindeki park alanında arabasının içinde otururken, çakmak isteme bahanesiyle etkisiz hale getirdikten sonra 3 gün boyunca el ve ayaklarından yatağa bağlayarak bir kömürlükte alıkoyan, sonra da ailesinden fidye isteyen 3 kişi hakkında 23 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Fuat Hazer tarafından açılan davanın iddianamesinde, şüpheliler Servet Ünal ve Abdullah Atalan'ın 14 Mart 2011'de Bilkent Üniversitesi'ne ait kapalı amfinin park alanında, arabasının içinde yalnız başına oturan Ürgen'in yanına gittikleri kaydedildi.

İddianamede Atalan'ın çakmak isteme bahanesiyle yaklaştığı Ürgen'i saçından ve kolundan tutup zorla dışarı çıkararak sürüklediği, daha sonra da kafasına vurarak etkisiz hale getirdiği belirtildi.

KOLİ BANDIYLA BAĞLADILAR

İddianamede şüphelilerin, Ürgen'i arabanın bagaj kısmına ellerini koli bandıyla bantladıktan sonra koydukları, Atalan'ın da bagaja bindiği kaydedildi. İddianamede, şüphelilerin bu şekilde Keçiören'deki bir binanın kömürlük kısmına gittikleri anlatıldı.

TANINMAMAK İÇİN BERE TAKMIŞLAR

Şüphelilerin burada Ürgen'i el ve ayaklarından zincirle yatağa bağladıkları, tanınmamak için bere takarak yüzlerini gizledikleri belirtilen iddianamede, şüpheli Engin Balcı'yı da durumdan bahsederek, yanlarına aldıkları ifade edildi.

İddianamede, şüphelilerin 3 gün boyunca Ürgen'i burada tuttukları, ailesine fidye mektubu yazdırdıkları, daha sonra mektubu tanıklardan Şükrü Yurt'un marketinin kapı koluna astıkları anlatıldı.

İddianamede, emniyetin durumdan haberdar olması üzerine şüphelilerin paniğe kapılıp müştekiyi serbest bıraktıkları belirtildi. Bir erkek kuaförüne giden müştekinin, babasını arayarak bulunduğu yeri söylediği kaydedilen iddianamede, şüphelilerin polisin takipleri sonrasında 19 Mart günü yakalanarak tutuklandıkları belirtildi.

SUÇLARINI KABUL ETTİLER

İddianamede, şüphelilerin suçlarını kabul ettikleri kaydedildi. İddianamede, 3 kişinin, "birden fazla kişi ile birlikte kendilerini tanınmayacak bir hale koyarak silahla yağma suçuna teşebbüs, silahla ve cebir kullanmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından 13 yıldan 23 yıla kadar hapsi istendi.

BU DAYAK ÜNİVERSİTEYİ AYAĞA KALDIRDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünde okuyan 21 yaşındaki S.C., gönül ilişkisi yaşadığını iddia ettiği hocası Yrd. Doç.Dr. S.E.'nin kendisini dövdüğü iddiasıyla şikâyetçi oldu

Eğitim Fakültesi kampüsünde toplanan 20 kız öğrenci arkadaşıyla birlikte olayı protesto eden S.C. "14 ay ilişkimiz oldu. Sürekli tehdit ve hakaret ediyordu. Son olarak da beni dövünce kendisini hem üniversite yönetimine hem de polise şikâyet ettim" dedi.


Polise yaptığı şikâyetin ardından Adli Tıp Kurumu'na götürülen genç kıza, sol bacağında ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri bulunduğu rapor edildi. Üniversite yönetiminin kendisine sahip çıkmadığını ve hocaya sahip çıktığını ileri süren S.C. 20 kız öğrenci arkadaşıyla dün Eğitim Fakültesi kampüsünde bir araya gelerek eylem yaptı. 'Kadın düşmanı akademisyen istemiyoruz' diye slogan atan grup, 'Hoca vuruyor, idare koruyor' sloganları attı.

SORUŞTURMA BAŞLATTIK
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz ise, olayın üniversite dışında meydana geldiğini belirterek, "2 gün önce öğrenci kızımız bize geldi. Adli Tıp raporunu gösterip hocasının kendisini dövdüğünü söyledi. Üniversite dışında olduğu için kendisini savcılığa yönlendirdik. Oraya gidip şikâyetçi olmuş. Sonra bize geldi. Biz de hemen hocasından dayak yediği iddiasıyla soruşturma başlattık. Üstünü örtmedik" dedi.

ALKOLLÜ SÜRÜCÜ POLİSİ ÇILDIRTTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Ankara'da, alkollü sürücü, kullandığı spor otomobilin kontrolünü kaybedince başka bir araca çarptı. Sürücü, olay yerinden hızla kaçmaya çalışırken aracı alev aldı. Yanan araçtan sağ salim çıkan alkollü şahıs, aracı kendisinin kullanmadığını iddia ederek polis ekiplerine zor anlar yaşattı.

Olay, dün saat 23.40 sıralarında İstanbul Yolu Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Ek Binası karşısında meydana geldi. Alkollü Yusuf Dere idaresindeki 06 AC 4407 plakalı otomobil kontrolden çıktı. Araç, Mustafa Çakan yönetimindeki 07 EHH 81 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çakan'ın kullandığı otomobil ters dönerek yol kenarında durdu. Alkollü sürücü Dere ise olay yerinden hızla uzaklaştı. Dere'nin kullandığı otomobil kaza yerinden yaklaşık 300 metre ileride alev almaya başladı. Dere, alevlere teslim olan araçtan çıkarak yanan otomobilini izlemeye başladı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri istendi. Ekipler alevlerle boğuşan araca hemen müdahale etti. Yangın güçlükle söndürülebildi.

"BEN 10 SENEDİR HİÇ ARAÇ KULLANMAM"

Kaza sonrası bölgeye gelen polis ekipleri, Yusuf Dere hakkında yasal işlem uygulamak istedi. Ancak Dere, alkolün de etkisiyle polis ekipleriyle tartışmaya başladı. 10 yıldır araç kullanmadığını iddia eden Dere, ekiplerin kendisini gözaltına alamayacağını savundu. Sakinleştirilen Dere daha sonra polis otosuna konuldu ve kendisinin ifadesi alındı. Dere'nin çarptığı otomobil ise çekiciyle bölgeden kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

AYRILMAK İSTEDİ CANINDAN OLDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Kırklareli Üniversitesi öğrencisi genç kız, ayrılmak istediği sevgilisi tarafından öldürüldü.

Kırklareli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi Büşra Ceylan (21), internette tanıştığı öğrenilen İstanbul'da yaşayan arkadaşı H.A'dan (25) ayrılmak istedi. H.A. geldiği Kırklareli'de ayrılmak isteyen Ceylan'ı ikna edemeyince Fevzi Çakmak Mahallesi Eski Cezaevi Sokak'ta bıçakladı.

Ceylan, kaldırıldığı Kırklareli Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olay yerinden kaçan H.A. ise otobüs terminalinde suç aleti bıçakla yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.