BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kumar oynayan 65 kişi suçüstü yakalandı

Adana’da düzenlenen operasyonda 65 kişi kumar oynarken suçüstü yakalandı. Şahıslara Kabahatler Kanunu uyarınca toplam 11 bin 830 TL para cez...

Abone ol

Adana’da düzenlenen operasyonda 65 kişi kumar oynarken suçüstü yakalandı. Şahıslara Kabahatler Kanunu uyarınca toplam 11 bin 830 TL para cezası uygulandı.
Alınan bilgiye göre, Adana İl Jandarma Komutanlığı’nca, merkez Seyhan ilçesi Dikili Mahallesi’nde kooperatif adı altında faaliyet gösteren bir mekanda tombala çekilişi yapılarak kumar oynandığı yönünde duyumlar alınması üzerine çalışma başlatıldı.
Yapılan istihbarat çalışmaları sonucu, 10 Eylül 2013 tarihinde adli makamlardan alınan arama kararı ile bir kooperatif binasında arama yapıldı. Aramalarda tombala çekilişi yaparak kumar oynayan 65 kişi suçüstü yakalandı. Bu kişilere, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 34. maddesi gereğince toplam 11 bin 830 TL idari para cezası uygulandı.
Yapılan incelemelerde, kumar oynanan mekanın kooperatif olarak işletildiği izlenimini vermek maksadıyla, güvenlik güçlerince yapılan operasyonlar esnasında suç unsurlarını gizlemek için mekanın bayanlar tuvaletinde yere 40x40 santim genişliğinde, 120 santimetre derinliğinde çukur açıldığı belirlendi. Tombala malzemelerinin bu çukura konulup banyo fayansları ile yapılan kamufle kapak ile kapatıldığı, bu gizlemeyi yapacak zamanı kazanabilmek için de mekanın girişine 7 ton ağırlığında olduğu değerlendirilen çelik kapı yapıldığı tespit edildi. Operasyonlar esnasında bu kapının geç açılarak içerideki ortamın değiştirilmesi için zaman kazanıldığı ve güvenlik güçlerinin yanıltılmaya çalışıldığı, ayrıca kooperatife ait araçlar ile kumar oynayacak şahısların Adana’nın çeşitli yerlerinden getirilip götürülerek servis hizmeti sağlandığı anlaşıldı.
Kooperatif kurucu üyesi olan T.Ö. hakkında TCK’nın 228. maddesi uyarınca kumar oynamak için yer ve imkan sağlamak suçundan adli işlem yapıldı.
(İHA)