BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Türkiye’nin savaş arzusu yok

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye’nin herhangi bir savaş arzusu yoktur. Türkiye, sadece Suriye’de devam eden bu katliamın en kısa süre i...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye’nin herhangi bir savaş arzusu yoktur. Türkiye, sadece Suriye’de devam eden bu katliamın en kısa süre içerisinde durdurulmasını talep etmektedir ve uluslararası camianın çok güçlü bir katılım göstermesini istemektedir" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birleşmiş Milletler (BM) 68. Genel Kurulu genel görüşmeleri dolayısıyla New York’a hareketi öncesinde basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilerin sorularını cevapladı. Suriye’ye ilişkin bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Gül, "Türkiye’nin Türkiye her şeyden önce bu işin savaşsız halledilmesini isteyen bir ülke, başından beri en büyük çabayı bunun için gösteren bir ülke ama savaşlar hiçbir zaman arzu edilmez. Eğer savaşa hazır olmazsanız da o zaman yanlışların yapılmasını önleyemezsiniz. O bakımdan bu işi böyle algılamak gerekiyor. Türkiye’nin herhangi bir savaş arzusu yoktur. Türkiye, sadece Suriye’de devam eden bu katliamın en kısa süre içerisinde durdurulmasını talep etmektedir ve uluslararası camianın çok güçlü bir katılım göstermesini istemektedir" diye konuştu.
(İHA)