BIST 10.518
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.474,80
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

'Kültürde kar edilemez' savını çürüttü

İBB'nin iştiraklerinden Kültür AŞ, birbiri ardına imza attığı işlerle 23 milyonluk cirosunu 100 milyon TL'nin üzerine çıkardı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Nevzat Bayhan, ''Göreve geldiğimde 23 milyon olan yıllık ciro, şu an 100 milyonu aşmış durumda. Kültür dünyamızda, 'Kültürde kar edilemez' diye bir algı vardı. Modern çağda görüyoruz ki iyi yönetim ve projelerle kültürden de kar edilebiliyor'' dedi.

Kültür AŞ Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Bayhan, gazetecilere son yıllarda yaptıkları ve gelecek dönemde yapacakları projeleri anlattı.

İstanbul'un her kişisi ve her köşesinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Bayhan, ''Kültürel farklılığımızı, dünya üzerinde de bir farkındalığa dönüştürme çabasındayız. İnsanlara eşit oranda, onları rencide etmeyecek ve birikimlerine katkı sağlayacak etkinlikler götürmeye çalışıyoruz. Etniksel, mezhepsel, partisel ve dinsel bir fark gözetmiyoruz'' dedi.

Gazetecilerin Tophane'deki arbedeye ilişkin sorularını da yanıtlayan Bayhan, on binde bir olan farklılıkları ön plana çekerek, insanları ayrıştırma yoluna gitmenin kimseye bir faydasının olmayacağını söyledi.

Saygı esas olmalı

Herkesin fikrini özgürce savunabildiği ve dini inancını rahatça yaşayabildiği bir şehirde yaşamak istediğini belirten Bayhan, ''Baş örtülünün örtüsüze, namaz kılmayanın kılana, içki içenin içmeyene veya tersi durumlarda herkesin birbirine saygılı olması gerekir. Bizim burada üzerinde durmamız gereken, bir arada yaşamanın bir sanat olduğudur'' diye konuştu.

Yapılan hataların savunulmaması gerektiğini ifade eden Bayhan, bir gazetede yayınlanan iki fotoğraftan bahsederek, ''Birincisinde, bir site fotoğrafı vardı. Sitenin kapısına, 'Atatürkçü, laik, demokratik insanların yaşadığı sitedir' yazmışlar. İkincisinde, Tophane'de çıkan kavganın içkiden olduğu söyleniyor. İki tarafın da kabul edilebilir bir tarafı yok. Bence iki tarafın da kendisine çekidüzen vermesi lazım'' dedi.

Çiçekçi büfeleri

İstanbul'un 56 noktasında açılması planlanan çiçekçi büfeleri üzerinde çalışıldığını belirten Bayhan, bu çalışmanın Kültür AŞ'ye maddi yönden fazla bir getiri sağlamayacağını, fakat manevi yönden şehir estetiğine büyük bir katkı sağlayacağını bildirdi.