BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Denizlispor zirveyi bırakmak istemiyor

Bank Asya 1. Lig takımlarından Denizlispor, Altay'ı yenerek liderliğini sürdürmek istiyor.

Abone ol

Bank Asya 1. Lig'de ilk dört haftayı 3 galibiyet ve bir beraberlikle kapatarak 10 puanla liderliğe yükselen Denizlispor, kendi sahasında karşılaşacağı Altay maçının hazırlıklarını sürdürüyor.

Sakatlığı bulunan İzzet dışında eksik futbolcusu bulunmayan Yeşil-siyahlı ekip, ilk Ege derbisini kayıpsız atlatmanın hesaplarını yapıyor. Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'nda tur atlayarak moralini yükselten Denizlispor'da Kulüp Başkanı Mehmet Özsoy dostluk çağrısında bulundu.

Lig ve kupada yollarına kayıpsız devam ettiklerini ifade eden Özsoy, "Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'nda Anadolu Üsküdarspor'u yenerek bu kulvarda da öncelikli hedefimizin gruplara kalmak ve sonraki aşamada gidebildiğimiz kadar ilerlemek olduğunu kamuoyuna gösterdik. Önümüzde Ege Derbisi olarak nitelendirebileceğimiz Altay karşılaşması var. İzmir kentinin güzide kulüplerinden birisi olan Altay, Denizlispor camiasının dost olarak gördüğü bir camiadır. Fakat sporda bazen dost kulüplerle de rekabet vardır. Altay kulübü aynı zamanda Denizlispor'un şampiyonluktaki önemli rakiplerinden biridir. Bu nedenle Pazar günü oynayacağımız karşılaşmadan galip gelmek istiyoruz. Denizlispor'un fedakar ve cefakar taraftarlarını her maçta olduğu gibi Altay maçında da stadımızda görmek istiyoruz" dedi.

Özsoy, Altay maçı bilet fiyatlarının kale arkası 1 TL, maraton tribün 5 TL ve kapalı tribünün de 10 TL olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.

ALTAY İLE 20. RANDEVU

Denizlispor bu hafta sonunda oynayacağı Altay ile daha önce 19 kez karşılaştı. İlk kez Süper Lig'de 1984-85 sezonunda karşılaşan iki takım hafta sonunda 20. randevusuna çıkacak.

Daha önce 18 kez ligde, bir kez de Türkiye Kupası'nda karşılaşan her iki ekibin mücadelesinde Denizlispor 8, Altay ise 6 kez galip gelirken, 5 maç da berabere bitti. Denizlispor, kendi sahasında Altay'a hiç yenilmezken, Denizli'deki 10 maçı Yeşil-siyahlılar kazandı, 3 maç da berabere sonuçlandı.