BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,77
ALTIN 2.395,35
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İşsiz gençlere ekmek kapısı çıktı

Mersin'de 'Narenciye Paketleme Evlerinde Nitelikli İstihdam' projesinin eğitim aşamasına katılan gençler günde 15 TL de harçlık alacak.

Abone ol

Toroslar Belediyesi'nin, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) ve Akdeniz Yaş Meyve Sebze İşletmecileri Derneği (AYMED) ile organizasyonunu gerçekleştirdiği ''Narenciye Paketleme Evlerinde Nitelikli Eleman İstihdamı'' projesini hayata geçireceği bildirildi.

Türkiye Yaş Meyve, Sebze İhracatçıları Birliği (TYMSİB) Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz, yazılı açıklamada, yaş meyve, sebze ve narenciye ihracatının her geçen gün arttığını ifade etti.

Ürünün paketleme aşamasında yaşanan sıkıntıları aşabilmek amacıyla ihtiyaç duyulan kalifiye eleman sorununun hazırladıkları proje ile bir nebze de olsa aşmayı hedeflediklerinin altını çizen Kaçmaz, şunları kaydetti:

''Proje kapsamında 17-30 yaş arası, yüzde 80'i bayanlardan oluşan 100 gence eğitim vereceğiz. Gençler narenciye ile ilgili hijyen, paketleme, işleme teknikleri, zirai karantina, kalite kontrol ve iş güvenliği konularında eğitimden geçirilecek. Teorik eğitimin sonunda pratik yapacak gençler 2 ay süresince 10'ar kişilik gruplar halinde staj görecekler. Proje sonunda katılımcılara bölgedeki paketleme evlerinde iş garantisi vereceğiz. Böylelikle yaşanan kayıpları engellemenin yanı sıra hem istihdama katkı sağlanacak hem de ihracat aşamasında ürün iadelerinin de önüne geçilecek.''

60 bin hibe

Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan 60 bin 770 lira hibe alınan proje, paketleme aşamasında gereksinim duyulan teknik bilgileri belirli düzeyde alacak olan kursiyerlere, toplam 2 aylık eğitim ve staj süreleri boyunca, İŞKUR aracılığıyla günlük 15 lira ücret verilecek.