BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.507,12
HABER /  POLİTİKA  /  SP

SP liderleri ayrı camide namaz kıldı

Saadet Partisi'nde Kayyum kararı sonrası Erbakan ile Kurtulmuş ayrı camilerde cuma namazı kıldı...

Abone ol

Saadet Partisi'nde fırtına öncesi sessizlik. Milli Görüş Lideri Erbakan ve kurmayları genel merkez yakınında cuma namazına giderken Kurtulmuş ve ekibi bir başka camide namaz kıldı...

Saadet Partisi'nde sessizlik sürüyor. Saadet Partisi (SP)'nin 4. Olağan Kongresi'ni mahkemeye taşıyarak partinin kayyuma devredilmesini sağlayan Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan ve yakınları, Cuma Namazı'nı parti genel merkezinin yanındaki Hamidiye Camisi'nde kıldı.

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ise il başkanlarıyla yaptığı toplantıdan çıkarak Cuma Namazı için başka bir camiye gitti.

Oğlu Fatih Erbakan, eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Oğuzhan Asiltürk, Şevket Kazan ve mahkemede kayyum kararını aldıran Mustafa Kamalak ile birlikte Cuma Namazı'nı eda eden Erbakan, çıkışta kongreye ilişkin soruları yanıtladı.



Erbakan, ''Kongre hazırlık heyeti gerekeni yapıyor. Bu

İSTANBUL'UN DESTEĞİ
KURTULMUŞ'A 
SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un düzenlediği il başkanları toplantısına katılan İstanbul İl Başkanı Erdoğan, ''İl başkanlarının Kurtulmuş'un arkasında olduğunu görüyoruz. İstanbul olarak Genel Başkan ne karar verirse versin onun arkasındayız.'' diye konuştu.

nları takip ediyoruz.'' diye konuştu. Oğuzhan Asiltürk ise, ''Kongre sürecine ilişkin düşüncelerimizi uzun uzun değerlendirdik. Yeniden bir açıklama yapmaya gerek yok. Arkadaşlarımız gerekeni söylüyor.'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Numan Kurtulmuş başka bir parti kurarsa Saadet Partisi'nin başına kimi geçirmeyi önerirsiniz?'' sorusuna da Asiltürk, ''Bunların hepsi zamanı gelince açıklanır.'' cevabını verdi.

Kayyumun başında bulunan Mustafa Kamalak, mahkeme kararının ellerine geçmesiyle kongre için gerekli toplantıyı yapacaklarını duyurdu.

Kurtulmuş'un genel başkan yardımcılığını yürüten Şeref Malkoç ise il başkanları toplantısında üç seçeneği masaya yatırdıklarını söyledi.

Malkoç, yeni oluşuma gitmek, parti içinde kalıp mücadele etmek, kongrede yeniden aday olmak konularına ilişkin kesin kararı toplantıların sonunda vereceklerini söyledi.

KURTULMUŞ'TAN YORUM YOK

Öte yandan il başkanlarıyla görüşmek üzere genel merkeze gelen Numan Kurtulmuş bir gazetecinin 'Ayrı bir parti mi kuracaksınız?' sözüne yanıt vermekten kaçındı...