BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Küfür eden arkadaşına 12 kurşun sıktı

Çok sayıda suçtan sabıkası bulunan zanlı, arkadaşı kendisine küfür edince çılına döndü ve tabancasına sarıldı

Abone ol

Adana'da, çok sayıda suçtan sabıkası bulunan zanlı, kendisine küfrettiğini iddia ettiği arkadaşını tabancayla 12 el ateş ederek öldürdü.

Alınan bilgiye göre, 2004 yılında, F Tipi Cezaevinden firar eden ilk kişi olan, bir ay sonra yakalanınca da gazetelerde haberi yer alan Hasan T. (27), yaklaşık bir ay önce cezaevinden tahliye oldu.

Hasan T, arkadaşı Orhan Baydar'ı (29) arayarak, buluşmak için Mithatpaşa Mahallesi 58218 Sokak'ta bekleyeceğini belirtti.

Baydar, buluşma yerine geldiğinde Hasan T. ile aralarında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Hasan T, otomobilinden inmeye çalışan Orhan Baydar'a tabancayla 12 el ateş etti.

Ayaklarına 7, kollarına 3, karın boşluğuna ise 2 kurşun isabet eden Baydar, ambulansla Adana Numune Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine sevk edilen Orhan Baydar kurtarılamadı.

Olaydan sonra kaçan Hasan T, Seyhan Baraj Gölü kıyısında, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalandı.

Sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne getirilen Hasan T, suçunu itiraf ederken, cinayeti Baydar'ın kendisine küfrettiği için gerçekleştirdiğini söylediği belirtildi.

İLK F TİPİ FİRARİSİ

Hasan T, güvenlik kameralarıyla 24 saat izlenen Adana F Tipi Cezaevi'nden 7 Mayıs 2004 tarihinde kaçınca, ilk F tipi cezaevi firarisi olarak gazete haberlerinde yer almıştı.

Hasan T, 21 Ağustos 2004'te, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerince bir çete operasyonunda yakalanmıştı.

Firarın ardından cezaevinde yapılan keşif sırasında, Hasan T'nin koğuştan çarşafla çatıya, çatıdan yine çarşafla cezaevi bahçesine inişi, alarm veren sensör sistemi yerleştirilen telli bölümü aşması, nöbetçi kulübesine çıkışı ve cezaevi dışına atladığı yerlerin ayrı ayrı fotoğrafları çekilmiş, bunlar dava dosyasına konulmuştu.