BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Cindoruk yarı başkanlık sistemi istedi

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, ''Hükümetin öngördüğü anayasa değişikliğini yeterli bulmuyoruz'' dedi.

Abone ol

Cindoruk, partisinin kadın kolları tarafından düzenlenen siyaset okulunun açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de rejimin sadece Başbakan tarafından idare edilir hale geldiğini öne sürdü.

''Devletin idaresinde halkın ve parlamentonun değil, Başbakanın dediği oluyor'' diyen Cindoruk, Türkiye'de demokrasinin, özgürlüklerin ve temel hakların egemen olması gerektiğini belirtti.

Cindoruk, ''Hükümetin öngördüğü anayasa değişikliğini yeterli bulmadıklarını'' ifade ederek, yarı başkanlık sistemine geçilmesini önerdi.

Yeni bir anayasaya için Türkiye'nin yeterli deneyime ve belgeye sahip olduğuna işaret eden Cindoruk, daha önceki anayasalarda yer alan ve denenmiş olan olumlu hükümlerin yeni anayasada da yer almasının faydalı olacağı görüşünü dile getirdi.

Cindoruk, TRT, RTÜK ve YÖK gibi kuruluşların anayasadan çıkarılması gerektiğini belirterek, ''Anayasamızda pek çok lüzumsuz kuruluş var. Bunları anayasadan çıkaralım, yasalarla düzenleyelim'' dedi.