BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kar kaç gün daha yağacak?

İstanbul nihayet karla tanıştı.. Kentin bazı noktaları şimdiden beyaza bürüdü. Peki kar yağı daha ne kadar sürecek?

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdür Yardımcısı Ali Karataş, İstanbul'un Avrupa yakasında kar yağışının başladığını, akşama doğru Anadolu yakasında da görüleceğini, ancak kentte hayatı felce uğratacak bir kar yağışının beklenmediğini söyledi.

Karataş, İstanbul'da bugün ilk kar yağışının Atatürk Havalimanı İstasyonunca kaydedildiğini, yağışın Avrupa yakasında şiddetli rüzgarın da etkisiyle zaman zaman etkili olarak süreceğini belirtti.

Akşama doğru Anadolu yakasında da kar yağışının görüleceğini bildiren Karataş, ''Ancak kar birikintisi şeklinde bir durum olmayacak. Kar beyazlığı ancak kentin yüksek yerlerinde görülecek. İstanbul'da hayatı felce uğratacak bir kar yağış beklemiyoruz'' diye konuştu.

KAR YAĞIŞI YARIN AKTİVİTESİNİ KAYBEDECEK

Karataş, kar yağışının yarın aktivitesini kaybedeceğini, yağışların zaman zaman, lokal ve hafif olarak görüleceğini dile getirerek, şiddetli rüzgarın da yarın az da olsa hızını keseceğini ifade etti.

Karataş, Trakya'da durumun daha farklı olduğunu, kar yağışının oradaki illerde etkili olduğunu kaydetti.

İstanbul'da hava sıcaklığının daha da düşeceğine ve sıcaklığın bu gece sıfırın altında 1 civarında beklendiğine dikkati çeken Karataş, özellikle yarın don olayı ve buzlanmaya karşı sürücülerin ve vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.