BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Küçük vali emretti eğlence yerleri ücretsiz

23 Nisan'da verdiği emir gerçek oldu. Antalya'da öğrencilere lunaparklar ücretsiz...

Abone ol

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'in makamına oturan Barbaros İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Eylül Şevval Barıtçı'nın 23 ve 24 Nisan'da çocuklara yönelik eğlence yerlerinin ücretsiz olması isteği, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aktur Park arasında imzalanan protokolle yerine getirildi. Protokole göre, kentteki öğrencilere ücretsiz 300 bin lunapark bileti dağıtılacak.

Protokole, Aktur Park Sahibi Ramazan Aydemir, ''küçük vali'' Eylül Şevval Barıtçı ile 23 Nisan kutlamaları sırasında Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ın makamına oturan Perihan Esat Aral İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Berna Erdoğdu imza attı.

Protokol töreninde konuşan Osman Nuri Gülay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında valilik, belediye başkanlığı, garnizon komutanlığı ve milli eğitim müdürlüğü makamlarının çocuklara devredildiğini hatırlattı.

Bu uygulamayla çocukların bir anlamda geleceğe hazırlandığına dikkati çeken Gülay, Vali Alaaddin Yüksel'in koltuğuna oturan Barıtçı'nın, kendilerine 23 ve 24 Nisan'da çocuklara yönelik tüm eğlence yerlerinin ücretsiz olması talimatını verdiğini belirtti.

Bunun üzerine iletişime geçtikleri Ramazan Aydemir'in, Milli Eğitim Müdürlüğü ile ''küçük vali''nin ricasını kırmadığını söyleyen Gülay, şöyle konuştu:

''Aydemir, bize 300 bin bilet verecek. Özellikle başarılı, lunaparka gitme imkanı olmayan öğrencilerimize karneyle birlikte dörder bilet vereceğiz. Böylece her çocuğumuz dört oyundan yararlanacak. Bastırılacak biletin arkasına da reklam alacağız. Bu reklam geliri de yardıma ihtiyacı olan bir okula harcanacak.''



-300 BİN BİLETİN DEĞERİ 500 BİN LİRA-



Antalyalıların eğitime büyük destek verdiğini, Antalya'da kullanılan dersliklerin yüzde 53'ünü hayırseverlerin yaptırdığını açıklayan Gülay, ''Ramazan bey, 'Onlar okul yaptırıyor, benim de gücüm bu kadar' diyerek sosyal yönden destek olmak istedi. 300 bin biletin parasal değeri 500 bin TL civarında'' diye konuştu.

Eylül Şevval Barıtçı da isteğinin yerine getirilmesinden dolayı yetkililere teşekkür ederek, ''Çocuklar için bunu istedik. Lunaparklara gittiğimizde oyuncaklara binmek için kavgalar oluyor, bu da sıraya konmalı ve adalet olmalı'' dedi.

Ramazan Aydemir, lunaparkın kapılarının çocuklara her zaman açık olduğunu, zaman zaman çocuklar için ücretsiz etkinlikler düzenlediklerini, ''küçük vali''nin talimatının ardından kentteki ilköğretim okullarında okuyan tüm çocuklara ücretsiz bilet vermeyi kararlaştırdıklarını anlattı.

Aydemir, biletlerin 31 Aralık 2010'a kadar geçerli olacağını sözlerine ekledi.